Fotballutstyr som gjør hagen til en drøm for barna

Det fantastiske med fotball er at alle kan spille det, helt uavhengig av nivå og alder (i hvert fall så snart du har lært å løpe!).

Du trenger heller ikke en stor stadion full av tilskuere – det holder med en hage og noen ivrige fotballspirer.

Det skal faktisk ikke så mye til for å lage din egen lille fotballbane eller et lite treningsområde som fotballelskende barn kan boltre seg på.

Her er 3 aktiviteter som kan forvandle hagen til en fotballspillers drøm:


LEK OG SPILL: Når ballen kommer på gresset, får mobilen og nettbrettet en real pause! 

1. Hage-VM med små mål

Når barna spiller fotball, slipper de ofte løs fantasien. De er ikke lenger seg selv, men heller sine fotballidoler.  Legg litt flid i å organisere en skikkelig hagecup, hvor lagene er de samme som i VM og barna kan være sine favorittspillere. Dette er moro for alle involverte!

Del barna inn i lag på to og to eller tre og tre, avhengig av hvor mange dere er. Sett opp et kampoppsett, gjerne slik at alle lagene møter hverandre. For å skape ekstra spenning kan du i tillegg kommentere kampene.

Husk å ta tida på kampene, og forsøk å del inn i rettferdige lag. Om du ikke tar tida, kan du også la kampene avgjøres ved at vinneren er laget som først scorer et visst antall mål.

🏅TIPS: Sommer-OL i hagen er også en morsom sommeraktivitet! 🏅

Er du ekstra kreativ, kan du etter kampene intervjue spillerne, slik at de føler seg som stjernene på tv. Du kan også lage kåringer etter endt turnering for turneringens mål, feiring, dribling, smil, osv.

Ha nok premier til alle – for eksempel er en is perfekt å avslutte mesterskapet med!

 

2. Moro med fotballvegg

En fotballvegg i hagen er fin både til leker, og til å bli bedre å spille fotball. 

Med fotballveggen kan barna øve seg på pasninger, headinger, skudd og mottak.Veggen kan fungere som en medspiller som gir ballen tilbake i ulike vinkler, og du blir bedre på alt fra å sentre til å kontrollere ballen. Fotballveggen er en perfekt lagkamerat – den blir aldri sliten og sier alltid ja til en økt i hagen!

Du kan også finne på mange morsomme leker med en fotballvegg. Se for eksempel hvem som kan trikse ballen flest ganger i veggen uten at den faller i bakken. Et annet eksempel kan være å skyte ballen i veggen annenhver gang helt til én ikke treffer. 

BURSDAGSTIPS: Arrangerer du bursdagen ute, alternativene for aktiviteter mange!

 

3. Treff blink

Å score mål i fotball handler mye om presisjon. Du må være i stand til å plassere ballen slik at keeperen ikke har mulighet til å redde den. Som oftest må du derfor skyte ballen lavt eller høyt i hjørnene. Dette er ikke så lett som det ser ut, og krever mye trening.

Da er det kanskje ikke så dumt med et mål som hjelper deg å bli bedre på nettopp dette! Har du et fotballmål med en skarpskyttervegg i hagen, kan du både trene og leke utfordrende leker som gjør deg til en mer treffsikker skytter. Det kan for eksempel være veldig spennende å se hvem som klarer flest fulltreffere av barna og de voksne.


01.06.2018 13.52.00