Slik gjør du trampolinen klar til våren

Hvor hard medfart trampolinen din har fått i løpet av vinteren, kommer an på hvor den har overvintret. Lar du den stå ute hele året, blir det selvsagt mer slitasje enn om du demonterer den og lagrer den under tak. 

– Det er ikke bra for duk og fjærer at trampolinen står ute om vinteren, sier Christer Berntzen som er innkjøper av trampoliner hos Obs.

Tung snø kan gi belastning og skader på både hoppeduken og fjærene.

Derfor bør du nok gi trampolinen en ekstra grundig sjekk om den har stått ute, men uansett er det noen punkter du bør gå igjennom før du slipper til spretne unger.

👇Se sjekklista litt lenger ned i saken! 👇


FLITTIG BRUKT: Trampolinen blir gjerne brukt langt utover høsten også, men den bør ikke overvintre ute hvis du vil beholde den i mange sesonger. FOTO: Istock

Et godt tips når du kjøper trampoline, er å ta vare på bruksanvisningen. Hvis du har demontert trampolinen og hatt den innendørs gjennom vinteren, er det nemlig bare å sette den sammen igjen etter samme bruksanvisning som når den ble kjøpt. 

Har du ikke mulighet til å oppbevare hele trampolinen innendørs, kan du ta ned sikkerhetsnettet og hoppeduken, og la bare rammen stå ute.

👍TIPS: Slik velger du riktig trampoline 👍🤔

Sjekkliste for trampolinen

Dette bør du sjekke før sesongen:

  • Sjekk at rammen sitter skikkelig sammen, at den ikke er bøyd eller brukket.

  • Se over hoppeduken og forsikre deg at den er hel og uten rifter.

  • Sjekk fjærene for slitasje og rust.

  • Sjekk også at festet på fjærene mot duken og mot rammen rundt er i orden.

  • Test borrelåsen –  fester den ordentlig?

  • Gå over sikkerhetsnettet og se etter rifter eller dårlig feste.

TIPS: Slik blir trampolineleken sikker

 


UTSATT: Nettet kan få hard medfart av spretne unger, så sjekk dette jevnlig. 

Sølvspray

– Som oftest er det sikkerhetsnettet som får hardest medfart, sier Berntzen.

– Dette nettet er jo egentlig bare ment som en sikkerhet ved fall og for å hindre at hopperne havner utenfor trampolinen. Men barna bruker det ofte som en del av trampolineleken også, og det kan gi nettet en temmelig hard medfart.

Når det gjelder fjærene, er det veldig viktig at du bytter ut de som eventuelt er blitt slitte. Ryker de, kan hopperne skade seg.    

Men du behøver ikke nødvendigvis bytte dem ut hvis de har fått overflaterust.

– Du kan vedlikeholde dem med vanlig smøremiddel som du får kjøpt i forskjellige varianter for hus/hjem og sykkel, sier Christer Berntzen.

Et «kjerringråd» er å spraye dem med litt sølvspray, så ser de nye og fine ut!

Skal du vaske deler av trampolinen, er det best å bruke bare en klut og kaldt vann. Er den blitt veldig skitten, kan du bruke et par spiseskjeer Zalo til en bøtte vann og vaske med dette. Skyll godt og tørk gjerne fjærene og eventuelt bena med et håndkle, slik at det ikke dannes rust.


13.04.2018 10.53.00