3 digge sommerdrikker med kullsyremaskin

Imponer gjestene dine med en sommerlig velkomstdrikk med smak av sitron, lag festbrus med jordbærsmak til barnebursdagen, eller bare kos deg med et smakfullt glass sprudlevann en varm sommerdag.

Når du lager din egen brus, har du full kontroll over ingrediensene og kan styre både smak og sukkermengden selv. Sukkeret kan du forresten enkelt bytte ut med honning eller annen alternativ søtning, hvis du foretrekker det.


KULLSYREMASKIN: Hvorfor kjøpe boblevann når du kan lage det selv?

✋ OBS! Husk at smaken alltid skal tilsettes sodavannet etter at du har tilsatt kullsyren for å unngå at maskinen blir ødelagt!

Det aller beste med kullsyremaskin er at du kan lage akkurat hvilke smaker du vil. Bruk oppskriftene under, og bytt ut bær og frukt etter hva som passer smaksløker og anledning. 

TIPS: Dette visste du ikke at du kunne bruke kullsyremaskin til! 🥞🍰

 

Søt og god jordbærdrikk

 

Denne brusen har en herlig smak av jordbær og sommer. Har du ikke tilgang på friske bær, kan du helt fint bruke de du finner i frysedisken. Hvor mye sukker som trengs avhenger av hvor søte jordbærene er og hvor søt du ønsker brusen.

DU TRENGER: 
200 gram jordbær, frosne eller friske
2 dl vann
1 dl sukker
Noen dråper sitron

SLIK GJØR DU: 
Del opp jordbærene og kok dem sammen med vann og sukker i 10 minutter. Mos saften ut av jordbærene, sil blandingen og avkjøl den. Smak til med noen dråper sitron hvis du ønsker brusen litt syrligere. Bland cirka én del jordbærsirup med fire deler sodavann – server og nyt!

 

Syrlig sitrusbrus

Sitron og lime er friskt og godt på en varm sommerdag. Ønsker du en ren sitronbrus, bytter du bare ut limen med enda en sitron.

DU TRENGER: 
1 lime
1 sitron
2 dl vann
2 dl sukker

SLIK GJØR DU: 
Fjern skallet på sitrusfrukten, del dem opp i biter og kok dem sammen med vann og sukker i 10 minutter. Sil blandingen og avkjøl. Én del sitronsirup blandes med fire deler sodavann. Pynt med en lime- eller sitronskive før du serverer. Syrlig og godt!

🍹 ... OG HVIS DETTE IKKE ER NOK – her er 7 digge sommerdrikker som du kan lage selv! 🍹

 

Frisk ingefærdrikk

Ingefær er i vinden som aldri før, og den litt sterke og friske ingefærsmaken er ekstra god når temperaturen ute stiger.  

DU TRENGER: 
100 gram revet ingefær
2 striper sitronskall
4 dl vann
1 dl sukker

SLIK GJØR DU: 
Kok vann, ingefær og sitronskall i 10 minutter. Sil blandingen, tilsett sukker og rør til det har løst seg opp. Kok sirupen til mengden er halvert og avkjøl før du blander én del ingefærsirup med fire deler sodavann. Pynt med mynteblader eller sitronskiver før du serverer.

God sommer!