Burger med rødkål og tyttebærmajones

    Saftig burger med smeltet mozzarella, frisk rødkål og søt tyttebærmajones. En spennende kombinasjon som gir deg skikkelig gode smaker på middagsbordet!

    Burger med rødkål og tyttebærmajones

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    Ovnsbakte potetbåter
    • 600 g poteter, i båter
    • 1 ss olje
    • 1 ts tørket timian
    • Litt olje og flaksalt
     
    Rødkål og løk
    • ¼ rødkål, finsnittet
    • 1 rødløk, i tynne skiver
    • 1 ss eplesidereddik
    • 1 ts honning
    • 1 neve finhakket persille
    • Litt olje og flaksalt
     
    Tyttebærmajones
    • 4 ss majones
    • 2 ss tyttebærsyltetøy
     
    Burger og tilbehør
    • 4 stk Coop Big Burger
    • 1 fersk mozzarella, i skiver
    • 4 brioche hamburgerbrød
    • 1 neve spinat
    • Smør til steking

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Vend potetbåtene med olje, timian og flaksalt, og stek dem i ovn på 220 °C i ca. 25 min.
    2. Bland rødkål og rødløk med eplesidereddik, honning, persille, litt olje og flaksalt. Sett til side.
    3. Rør sammen majones og tyttebærsyltetøy, og sett kaldt.
    4. Stek burgerne i smør på middels varme, ca. 1 min per side. Legg på mozzarella på burgerne, ha dem på et stekebrett med bakepapir, og stek dem videre i 6-8 min til osten er smeltet og gyllen.
    5. Varm brødene raskt i ovn eller panne.
    6. Smør tyttebærmajones på brødene. Legg på spinat, burger med smeltet ost, rødkål og rødløk. Topp med brød.
    7. Server med ovnsbakte potetbåter ved siden av.

    Tyttebærmajones er en søt og syrlig saus barn ofte liker. Server rødløken ved siden av dersom barna ikke vil ha løk.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!