Fiskeburger med rotgrønnsaker og eplesalat
Fargerik, frisk og superenkel fiskeburger! Saftige burgere, ovnsbakte rotgrønnsaker og sprø eplesalat gjør dette til en middag hele familien vil like - perfekt på travle dager.

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
- 6 poteter, i terninger
- 2 gulrøtter, i terninger
- 1 pastinakk, i terninger
- 2 ss olivenolje
- Salt og pepper
- Tørket timian
- ¼ rødkål, finsnittet
- 2 gulrøtter, grovrevet
- 1 rødt eple, i terninger
- 1 ss eplesidereddik
- 1 ts honning
- Litt salt
- 1 beger rømme
- ½ bunt persille, finhakket
- ½ fedd hvitløk, revet
- 1 ts sitronsaft
- Salt og pepper
- 1 pk Coop fiskeburgere av hyse og torsk
- Smør og olje til steking
- ½ sitron, i båter
FREMGANGSMÅTE:
- Vend poteter, gulrøtter og pastinakk med olje, salt, pepper og tørket timian. Stek midt i ovnen på 220 °C i ca. 25 min.
- Bland rødkål, gulrot og eple i en bolle. Vend inn eplesidereddik, honning og litt salt. Sett til side og la trekke.
- Rør sammen rømme, persille, hvitløk og sitronsaft til en dressing. Smak til med salt og pepper.
- Stek fiskeburgerne i smør og olje i 2–3 min per side, til de er gylne og varme helt gjennom.
- Server fiskeburgere med rotgrønnsaker, eplesalat, urtedressing og sitronbåter.
Rødkålen kan byttes ut med mer revet gulrot og eple for en mildere smak. Del gjerne fiskeburgerne i biter og server alt hver for seg til barna.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!