Fiskeburger med rotgrønnsaker og eplesalat

    Fargerik, frisk og superenkel fiskeburger! Saftige burgere, ovnsbakte rotgrønnsaker og sprø eplesalat gjør dette til en middag hele familien vil like - perfekt på travle dager.

    Fiskeburger med rotgrønnsaker og eplesalat

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 6 poteter, i terninger
    • 2 gulrøtter, i terninger 
    • 1 pastinakk, i terninger 
    • 2 ss olivenolje
    • Salt og pepper
    • Tørket timian 
    • ¼ rødkål, finsnittet
    • 2 gulrøtter, grovrevet
    • 1 rødt eple, i terninger 
    • 1 ss eplesidereddik
    • 1 ts honning
    • Litt salt
    • 1 beger rømme
    • ½ bunt persille, finhakket
    • ½ fedd hvitløk, revet
    • 1 ts sitronsaft
    • Salt og pepper
    • 1 pk Coop fiskeburgere av hyse og torsk
    • Smør og olje til steking
    • ½ sitron, i båter

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Vend poteter, gulrøtter og pastinakk med olje, salt, pepper og tørket timian. Stek midt i ovnen på 220 °C i ca. 25 min.
    2. Bland rødkål, gulrot og eple i en bolle. Vend inn eplesidereddik, honning og litt salt. Sett til side og la trekke.
    3. Rør sammen rømme, persille, hvitløk og sitronsaft til en dressing. Smak til med salt og pepper.
    4. Stek fiskeburgerne i smør og olje i 2–3 min per side, til de er gylne og varme helt gjennom.
    5. Server fiskeburgere med rotgrønnsaker, eplesalat, urtedressing og sitronbåter. 

    Rødkålen kan byttes ut med mer revet gulrot og eple for en mildere smak. Del gjerne fiskeburgerne i biter og server alt hver for seg til barna.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!