Grilla kyllingvinger med mac & cheese

    Sprø kyllingvinger, kremet mac & cheese og frisk rødkålsslaw. Dette er comfort food på sitt beste! Enkelt å lage og umulig å ikke like.

    Grilla kyllingvinger med mac & cheese

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    Mac & cheese
    • 250 g makaroni
    • 2 ss smør
    • 2 ss hvetemel
    • 4 dl melk
    • 150 g revet ost
    • Fersk oregano
    • Salt og pepper
     
    Rødkålsslaw
    • ¼ rødkål, finsnittet
    • 2 gulrøtter, revet
    • ½ rødløk, i skiver 
    • 2 vårløk, finsnittet
    • 2 ss yoghurt naturell
    • 1 ss majones
    • 1 ts eplesidereddik
    • 1 ts sitronsaft
    • Litt flaksalt
     
    Kyllingvinger
    • 600–700 g DSH grillede kyllingvinger 
    • ¼ ts paprikakrydder
    • ¼ ts tørket oregano 
    • ½ ts chiliflak 
     
    BBQ-saus
    • 4 ss Sweet Baby Ray’s original BBQ-saus 
     
    Til servering
    • 1 neve fersk oregano, finhakket

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Kok makaroni som anvist på pakken. Sil av.
    2. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe gradvis med melk under visping til du har en jevn saus. La småkoke i 3–4 min.
    3. Rør inn ost til den smelter. Vend inn kokt makaroni og fersk oregano. Smak til med salt og pepper. Hold varm.
    4. Bland rødkål, gulrot, rødløk og vårløk. Rør sammen yoghurt, majones, eddik og sitronsaft. Vend inn og smak til med flaksalt.
    5. Vend kyllingvingene og krydderne sammen, og varm kyllingvingene som anvist på pakken.
    6. Server kyllingvingene med rødkålsslaw, mac & cheese og BBQ-saus. Topp med hakket oregano.

    Barn elsker å bygge sin egen tallerken, server alt i skåler slik at de kan velge mengde selv! Du kan også gratinere mac & cheese. Ha den i en ildfast form, og stek i ovnen i ca. 10 min.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!