Grilla kyllingvinger med mac & cheese
Sprø kyllingvinger, kremet mac & cheese og frisk rødkålsslaw. Dette er comfort food på sitt beste! Enkelt å lage og umulig å ikke like.

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
Mac & cheese
- 250 g makaroni
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 150 g revet ost
- Fersk oregano
- Salt og pepper
Rødkålsslaw
- ¼ rødkål, finsnittet
- 2 gulrøtter, revet
- ½ rødløk, i skiver
- 2 vårløk, finsnittet
- 2 ss yoghurt naturell
- 1 ss majones
- 1 ts eplesidereddik
- 1 ts sitronsaft
- Litt flaksalt
Kyllingvinger
- 600–700 g DSH grillede kyllingvinger
- ¼ ts paprikakrydder
- ¼ ts tørket oregano
- ½ ts chiliflak
BBQ-saus
- 4 ss Sweet Baby Ray’s original BBQ-saus
Til servering
- 1 neve fersk oregano, finhakket
FREMGANGSMÅTE:
- Kok makaroni som anvist på pakken. Sil av.
- Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe gradvis med melk under visping til du har en jevn saus. La småkoke i 3–4 min.
- Rør inn ost til den smelter. Vend inn kokt makaroni og fersk oregano. Smak til med salt og pepper. Hold varm.
- Bland rødkål, gulrot, rødløk og vårløk. Rør sammen yoghurt, majones, eddik og sitronsaft. Vend inn og smak til med flaksalt.
- Vend kyllingvingene og krydderne sammen, og varm kyllingvingene som anvist på pakken.
- Server kyllingvingene med rødkålsslaw, mac & cheese og BBQ-saus. Topp med hakket oregano.
Barn elsker å bygge sin egen tallerken, server alt i skåler slik at de kan velge mengde selv! Du kan også gratinere mac & cheese. Ha den i en ildfast form, og stek i ovnen i ca. 10 min.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!






