Gnocchi med stekt grønnkål og halloumi
En middag som hele familien kan nyte sammen! Myk gnocchi, sprø grønnkål og gyllen halloumi gir en spennende kombinasjon av smaker som er enkel å lage og skikkelig god. Server med frisk salat ved siden av for en komplett rett.

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 25 min!
INGREDIENSER:
Gnocchi med grønnkål og halloumi
- 1 pakke Rana gnocchi
- 200 g grønnkål, grovhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 sitron, både skall og saft
- 2 pk Coop halloumi, i terninger
- 2 ss smør
- 2 ss olivenolje
- 40 g parmesan, revet
- Salt og pepper
Italiensk salat med ristede nøtter
- 1 pk ruccola
- ½ rødløk, i tynne skiver
- 1 pk piccolotomater, delt i to
- ½ agurk, i halvmåner
- 1 håndfull ristede valnøtter
- 2 ss olivenolje
- 1 ss balsamicoeddik
- Litt flaksalt og nykvernet pepper
FREMGANGSMÅTE:
- Kok gnocchiene som anvist på pakken. Hell av vannet, og stek gnocchien i en stor stekepanne med smør og olje på middels høy varme i 4–6 minutter, til de er gylne. Legg dem til side.
- I samme panne stek halloumien i 4–6 minutter i olje, til gyllen. Mulig du må gjøre det i to omganger slik at halloumien får en fin stekeskorpe. Mulig du må helle av litt væske.
- Tilsett hvitløk og grønnkål, og stek i 2–3 minutter til kålen faller litt sammen.
- Riv over sitronskall og press over sitronsaft. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper. Vend inn revet parmesan rett før servering.
- Bland ruccola, rødløk, tomat og agurk i en bolle. Rør sammen olje og balsamico, og vend inn. Topp med ristede nøtter.
- Server gnocchi med grønnkål og halloumi med salat ved siden av.
Server grønnsakene hver for seg om barna ønsker det. Da er det lettere å få dem til å spise grønt.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!






