Gnocchi med stekt grønnkål og halloumi

    En middag som hele familien kan nyte sammen! Myk gnocchi, sprø grønnkål og gyllen halloumi gir en spennende kombinasjon av smaker som er enkel å lage og skikkelig god. Server med frisk salat ved siden av for en komplett rett.

    Gnocchi med stekt grønnkål og halloumi

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 25 min! 

    INGREDIENSER:

    Gnocchi med grønnkål og halloumi
    • 1 pakke Rana gnocchi 
    • 200 g grønnkål, grovhakket
    • 2 fedd hvitløk, finhakket
    • 1 sitron, både skall og saft
    • 2 pk Coop halloumi, i terninger
    • 2 ss smør
    • 2 ss olivenolje
    • 40 g parmesan, revet
    • Salt og pepper
     
    Italiensk salat med ristede nøtter
    • 1 pk ruccola
    • ½ rødløk, i tynne skiver
    • 1 pk piccolotomater, delt i to
    • ½ agurk, i halvmåner
    • 1 håndfull ristede valnøtter
    • 2 ss olivenolje
    • 1 ss balsamicoeddik
    • Litt flaksalt og nykvernet pepper

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Kok gnocchiene som anvist på pakken. Hell av vannet, og stek gnocchien i en stor stekepanne med smør og olje på middels høy varme i 4–6 minutter, til de er gylne. Legg dem til side.
    2. I samme panne stek halloumien i 4–6 minutter i olje, til gyllen. Mulig du må gjøre det i to omganger slik at halloumien får en fin stekeskorpe. Mulig du må helle av litt væske.
    3. Tilsett hvitløk og grønnkål, og stek i 2–3 minutter til kålen faller litt sammen.
    4. Riv over sitronskall og press over sitronsaft. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper. Vend inn revet parmesan rett før servering.
    5. Bland ruccola, rødløk, tomat og agurk i en bolle. Rør sammen olje og balsamico, og vend inn. Topp med ristede nøtter.
    6. Server gnocchi med grønnkål og halloumi med salat ved siden av.

    Server grønnsakene hver for seg om barna ønsker det. Da er det lettere å få dem til å spise grønt.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!