Grillribbe med krydret nykål og potetskiver

    Mørt kjøtt, sprø poteter og smaksrik nykål gir en middag med skikkelig grillfølelse! Lett å lage, full av smak og passer like godt på hverdager som i helgen.

    Grillribbe med krydret nykål og potetskiver

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 100 g meierismør, romtemperert
    • 3 ss finhakket kruspersille 
    • 1 hvitløksfedd, finhakket 
     
    • 600–700 g Coop Grill Perfekt grillribbe
    • 1 ss olje (til steking eller pensling)
     
    • 10 poteter, i tynne skiver
    • 2 ss olivenolje
    • 1 ts paprikapulver
    • 1 ts tørket timian
    • ½ ts hvitløkspulver
    • ½ ts salt
    • ¼ ts pepper
     
    • ½ nykål, i strimler
    • 1 ss smør
    • ½ ts salt
    • ¼ ts pepper
    • ½ ts chiliflakes 
     
    • 1 pk reddiker, i fire biter 
    • 1 ss sitronsaft
    • 1 ts olivenolje

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Vend sammen smøret, persillen og hvitløken. 
    2. Forvarm ovnen til 220 °C, eller varm opp grillen til medium varme.
    3. Vend potetskivene med olivenolje, paprikapulver, timian, hvitløkspulver, salt og pepper. Spre utover et bakepapirkledd stekebrett og bak i ovn i 20–25 min, eller grill i en aluminiumsform i 10–12 min til møre og gylne.
    4. Stek grillribben i en stekepanne med litt olje i 3–4 min per side, eller grill direkte på grillen i 5–7 min til den er gyllen og gjennomvarm.
    5. Stek nykålen raskt i en panne med smør i 3–4 min, til den er gyllen, men fortsatt har litt tyggemotstand. Krydre med salt, pepper og eventuelt chiliflakes.
    6. Bland reddik med sitronsaft og olivenolje i en liten skål og la trekke i 5 min.
    7. Server grillribbe med krydrede potetskiver, urtesmør, stekt nykål og frisk reddik.

    Rømmedressing eller aioli passer godt som tilbehør.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!