Grillribbe med krydret nykål og potetskiver
Mørt kjøtt, sprø poteter og smaksrik nykål gir en middag med skikkelig grillfølelse! Lett å lage, full av smak og passer like godt på hverdager som i helgen.

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
- 100 g meierismør, romtemperert
- 3 ss finhakket kruspersille
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 600–700 g Coop Grill Perfekt grillribbe
- 1 ss olje (til steking eller pensling)
- 10 poteter, i tynne skiver
- 2 ss olivenolje
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts tørket timian
- ½ ts hvitløkspulver
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
- ½ nykål, i strimler
- 1 ss smør
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
- ½ ts chiliflakes
- 1 pk reddiker, i fire biter
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts olivenolje
FREMGANGSMÅTE:
- Vend sammen smøret, persillen og hvitløken.
- Forvarm ovnen til 220 °C, eller varm opp grillen til medium varme.
- Vend potetskivene med olivenolje, paprikapulver, timian, hvitløkspulver, salt og pepper. Spre utover et bakepapirkledd stekebrett og bak i ovn i 20–25 min, eller grill i en aluminiumsform i 10–12 min til møre og gylne.
- Stek grillribben i en stekepanne med litt olje i 3–4 min per side, eller grill direkte på grillen i 5–7 min til den er gyllen og gjennomvarm.
- Stek nykålen raskt i en panne med smør i 3–4 min, til den er gyllen, men fortsatt har litt tyggemotstand. Krydre med salt, pepper og eventuelt chiliflakes.
- Bland reddik med sitronsaft og olivenolje i en liten skål og la trekke i 5 min.
- Server grillribbe med krydrede potetskiver, urtesmør, stekt nykål og frisk reddik.
Rømmedressing eller aioli passer godt som tilbehør.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!