Karbonader med kremet potetsalat og sommersalat

    Saftige karbonader servert med kremet potetsalat og frisk sommersalat, en enkel og smakfull middag som passer perfekt på varme dager. Klar på 30 minutter og garantert populær rundt bordet!

    Karbonader med kremet potetsalat og sommersalat

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 600 g små poteter
    • 1 ts salt
    • 1 ss eddik
    • 2 ss finhakket sylteagurk
    • 2 ss hakket vårløk
    • 2 ss finhakket frisk dill
    • 2 dl rømme eller crème fraîche
    • 1 ts dijonsennep
    • Salt og pepper etter smak
     
    • 1 brokkoli, i buketter
    • 3 ss gresskarfrø
    • ½ agurk, i skiver 
    • 1 pk piccolotomater, delt i to
    • 1 ss sitronsaft
    • 1 ss olivenolje
    • ¼ ts salt
     
    • 600 g Coop karbonader
    • 1 ss smør eller olje

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Kok nypotetene i lettsaltet vann i 15–20 min til møre. Avkjøl litt og del i biter.
    2. Bland rømme, dijonsennep, eddik, sylteagurk, vårløk og dill i en stor bolle. Smak til med salt og pepper. Vend inn de lune potetene og la trekke.
    3. Kok brokkolibuketter i lettsaltet vann i 2–3 min. Skyll raskt i kaldt vann for å bevare fargen.
    4. Bland brokkoli med gresskarfrø, agurk og tomater. Vend inn sitronsaft, olivenolje og litt salt.
    5. Stek karbonadene i smør eller olje på middels varme i 3–4 min per side, til gjennomvarme og gylne.
    6. Server karbonadene med potetsalat og brokkolisalaten.

    Potetsalaten kan lages dagen før for enda bedre smak. Brokkolien kan også grilles lett for en røykt smak.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!