Seiloins med soyasmør og pak choy

    Saftig seiloin med soyasmør og sprø grønnsaker gir en spennende vri på hverdagsmiddagen. En rask og barnevennlig rett som passer perfekt i en travel uke!

    Seiloins med soyasmør og pak choy

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 3 dl jasminris
    • 5 dl vann
    • ½ ts salt
     
    • 2 ss smør
    • 2 ss soyasaus
    • 1 ts sesamolje 
    • 1 fedd hvitløk, finhakket
    • 1 ts revet ingefær
    • ½ rød chili, finhakket 
      
    • 600 g Coop seiloin
    • 1 ss olje
    • ½ ts salt
    • ¼ ts pepper
      
    • 2 pak choy, delt i to på langs
    • 1 ss olje
    • ½ ts salt
      
    • 1 rød paprika, i tynne strimler
    • 1 vårløk, i skiver
    • 1 ss sesamfrø
    • 1 lime, i båter

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Kok jasminris som anvist på pakken. 
    2. Smelt smøret i pannen. Tilsett soyasaus, sesamolje, hvitløk, ingefær og chili. La småputre i 1 minutt. 
    3. Tørk seifiletene godt og krydre med salt og pepper. Stek i olje på middels høy varme i 2–3 min på hver side til gylne og akkurat gjennomstekte.
    4. Pensle pak choy med olje og dryss over salt. Stek i en grillpanne eller vanlig panne i 2–3 min til de får farge og mykner lett.
    5. Anrett ris på tallerkener, legg på fisk, pak choy og strimlet paprika. Hell over soyasmør og topp med sesamfrø og vårløk.
    6. Server med limebåter ved siden av.

    Edamamebønner eller tynne agurkskiver med riseddik passer også til.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!