Helstekt indrefilet av svin med panzanellasalat og aioli
Enkel hverdagsmiddag med smak av helg! Mørt svinekjøtt, sprø poteter og en fargerik panzanellasalat gjør dette til en favoritt for hele familien. Perfekt når du vil imponere uten å bruke timesvis på kjøkkenet!

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
- 600 g poteter, i båter
- 1 ss paprikakrydder
- 1 ss tørket oregano
- 2 ss olje
- 1 stk Tulip svin indrefilet
- 1 ss olje
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
Panzanellasalat
- 2 skiver daggammelt brød, i terninger
- 3 tomater, i terninger
- 1 agurk, i terninger
- 1 rødløk, i tynne skiver
- 1 neve kalamata oliven
- 1 neve frisk basilikum
- 2 ss olivenolje
- 1 ss rødvinseddik
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
- 1 beger aioli
FREMGANGSMÅTE:
- Forvarm ovnen til 200 °C varmluft.
- Ha potetene på et bakepapirkledt stekebrett, vend inn krydder og olje. Stek potetene i 15-18 min, til de blir gylne og gjennomstekt. Vend gjerne på dem underveis.
- Krydre svinefileten med salt og pepper.
- Varm olje i en stekepanne og brun svinefileten raskt på alle sider. Legg fileten i en ildfast form og stek midt i ovnen i 12-15 min, eller til en kjernetemperatur på ca. 65 °C. La kjøttet hvile i 5-10 min før oppskjæring.
- Lag panzanellasalaten: Legg brødterninger i en stor bolle. Tilsett tomater, agurk, rødløk og oliven. Vend inn olivenolje og rødvinseddik. Smak til med salt og pepper. La salaten trekke i 10-15 min.
- Vend inn frisk basilikum rett før servering.
- Skjær svinefileten i skiver og server med poteter, panzanellasalat og aioli.
For en barnevennlig variant, server komponentene hver for seg så barna kan bygge sin egen taco. Ønsker du mer styrke, tilsett jalapeños eller chilisaus.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!