Pad thai med kyllingkjøttdeig

    En rask og smakfull hverdagsrett hele familien vil like! Denne enkle pad thaien med kyllingkjøttdeig er full av milde, gode smaker. Perfekt når du vil lage noe nytt, uten at det blir for avansert!

    Pad thai med kyllingkjøttdeig

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 1 pk risnudler
    • 3 ss soyasaus
    • 2 ss fiskesaus
    • 1 ss brunt sukker
    • 2 ss limesaft
    • 1 ss sriracha
    • 2 ss olje til steking
    • 400 g kyllingkjøttdeig
    • 2 fedd hvitløk, finhakket
    • 2 guløtter, i tynne strimler
    • 1 rød paprika, i strimler
    • 1 pk sukkererter
    • 2 egg
    • 2 vårløk, finsnittet
    • 1 neve peanøtter, grovhakket
    • 1 lime, i båter
    • Frisk koriander

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Kok risnudlene som anvist på pakken. Skyll dem raskt i kaldt vann og sett til side.
    2. Rør sammen soyasaus, fiskesaus, brunt sukker, limesaft og sriracha til en saus. Sett til side.
    3. Varm olje i en stor panne eller wok. Stek kyllingkjøttdeigen på middels høy varme til den er gjennomstekt og lett gyllen. Ta kjøttdeigen ut av pannen og sett til side.
    4. Ha litt mer olje i pannen. Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder.
    5. Ha i gulrøtter, paprika og sukkererter, og stek i 2–3 min.
    6. Skyv grønnsakene til siden av pannen og knekk eggene i midten. Rør raskt sammen til eggerøre.
    7. Tilsett nudler, stekt kjøttdeig og saus. Bland godt og varm gjennom.
    8. Rør inn vårløk og halvparten av peanøttene rett før servering.
    9. Server pad thai med resten av peanøttene, limebåter og frisk koriander.

    Dropp chilisausen i sausen for en mildere variant til barna.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!