Grove vafler med bacon

    Sprø og grove vafler med sprøstekt bacon og varme grønnsaker. En digg og annerledes middag som hele familien vil elske!

    Grove vafler med bacon

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    6 vafler - doble gjerne oppskriften for flere vafler.

    INGREDIENSER:

    Vaffelrøre
    • 2 egg
    • 2 dl lettmelk
    • 1 dl yoghurt naturell 
    • 2 dl sammalt hvete fin
    • 1 dl havregryn
    • 1 ts bakepulver
    • ½ ts salt
    • 1 ss smør, smeltet
     
    Grønnsaker og bacon
    • 2 x 125 g Tulip ternet bacon
    • 1 rødløk, i tynne skiver
    • 3 gulrøtter, i tynne strimler
    • 3 beter assortert, i tynne strimler
    • Litt olje og flaksalt
     
    Til servering
    • 4 store ss crème fraîche
    • 2 never fersk spinat
    • 1 beger cherrytomater
    • Frisk basilikum

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Visp sammen egg, melk, yoghurt, sammalt hvete, havregryn, bakepulver, salt og smeltet smør. La røren svelle i 10 min. Ha i litt mer havregryn om røren blir for tynn. 
    2. Stek baconet sprøtt i en tørr stekepanne. Legg på kjøkkenpapir.
    3. Stek rødløk, gulrøtter og beter i litt olje på middels varme i 6–8 min til grønnsakene er myke og gylne. Smak til med flaksalt.
    4. Stek vaflene i varmt vaffeljern til gylne og gjennomstekte.
    5. Smør crème fraîche på hver vaffel. Legg på fersk spinat, deretter varme grønnsaker og topp med sprøstekt bacon. Topp med tomater og litt frisk basilikum.

    La barna bygge sin egen vaffel med grønnsaker og bacon, det gjør det morsommere å spise grønt!

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!