Stekt kveite med mangosalat og kokosris
Saftig kveite servert med kremet kokosris og frisk mangosalat. En enkel middag med spennende smaker som hele familien kan like!

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
Kokosris
- 3 dl jasminris
- 1 boks Anglamark kokosmelk
- 2 dl vann
- ½ ts salt
Mangosalat
- 1 moden mango, i terninger
- ½ agurk, i små terninger
- ½ rød paprika, i små terninger
- 2 vårløk, finsnittet
- ½ rød chili, finhakket
- 1 ss limesaft
- 1 ts honning
- 1 ss finhakket koriander
- Litt olje og flaksalt
Kveite
- 500 g Domstein kveiteskiver vill
- Litt olje og flaksalt
Til servering
- Mangochutney
FREMGANGSMÅTE:
- Skyll risen godt i kaldt vann. Kok opp kokosmelk, vann og salt i en kjele. Tilsett risen, senk varmen, og la småkoke under lokk i 12–15 min. La trekke i 5 min med lokket på.
- Bland mango, agurk, paprika, vårløk og chili i en bolle. Rør sammen limesaft, honning, litt olje og flaksalt og vend inn. Topp med koriander.
- Tørk kveiteskivene godt med kjøkkenpapir. Krydre med flaksalt og stek i litt olje på middels varme i 2–3 min per side, til gylne og gjennomstekte.
- Server kveitefilet med kokosris, mangosalat og mangochutney.
Bytt gjerne ut chili med litt ekstra paprika for en barnevennlig variant.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!






