Kyllinglollipops med gratinert potetmos

    Skikkelig digg middag med sprø kylling, gyllen potetmos og ovnsbakte grønnsaker. En barnevennlig favoritt med masse smak og null stress!

    Kyllinglollipops med gratinert potetmos

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    Ovnsbakte rotgrønnsaker
    • 5 gulrøtter, i staver
    • 1 pastinakk, i staver
    • 1 brokkoli, i små buketter
    • 1 rødløk, i båter
    • 1 ss olje
    • 1 ts tørket oregano
    • 1 ts røkt paprikakrydder 
    • Salt og pepper
     
    Gratinert potetmos
    • 2 pakker Coop ferdig potetmos
    • 4 ss revet ost
    • 1 ss smør
    • Litt olje og flaksalt
     
    Kyllinglollipops
    • 1 pk DSH Lollipop chili BBQ 700g
    • 1 ss olje
    • 1 ss honning
    • 1 ts tørket timian
    • Salt og pepper
     
    Dipp
    • 2 dl lettrømme
    • ½ dl BBQ-saus

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 220 °C varmluft.
    2. Vend gulrot, pastinakk og rødløk med olje, krydder, salt og pepper. Legg på et stekebrett og stek i ovnen i ca. 25 min.
    3. Ha potetmosen i en ildfast form og topp med ost og smør. Sett formen i ovnen de siste 15 min av stekingen til grønnsakene, til mosen er gjennomvarm og gyllen på toppen.
    4. Krydre kyllinglollipops med salt, pepper, honning og timian. Stek i panne med olje på middels varme i 3–4 min per side, til gyllen og gjennomstekt.
    5. Bland sammen lettrømme og BBQ-saus.
    6. Server kylling med ovnsbakte grønnsaker, gratinert potetmos og rømmedipp.

    Lag små dippskåler til alle rundt bordet, da blir det ekstra gøy å dyppe grønnsaker og kylling.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!