Kyllinglollipops med gratinert potetmos
Skikkelig digg middag med sprø kylling, gyllen potetmos og ovnsbakte grønnsaker. En barnevennlig favoritt med masse smak og null stress!

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
Ovnsbakte rotgrønnsaker
- 5 gulrøtter, i staver
- 1 pastinakk, i staver
- 1 brokkoli, i små buketter
- 1 rødløk, i båter
- 1 ss olje
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts røkt paprikakrydder
- Salt og pepper
Gratinert potetmos
- 2 pakker Coop ferdig potetmos
- 4 ss revet ost
- 1 ss smør
- Litt olje og flaksalt
Kyllinglollipops
- 1 pk DSH Lollipop chili BBQ 700g
- 1 ss olje
- 1 ss honning
- 1 ts tørket timian
- Salt og pepper
Dipp
- 2 dl lettrømme
- ½ dl BBQ-saus
FREMGANGSMÅTE:
- Forvarm ovnen til 220 °C varmluft.
- Vend gulrot, pastinakk og rødløk med olje, krydder, salt og pepper. Legg på et stekebrett og stek i ovnen i ca. 25 min.
- Ha potetmosen i en ildfast form og topp med ost og smør. Sett formen i ovnen de siste 15 min av stekingen til grønnsakene, til mosen er gjennomvarm og gyllen på toppen.
- Krydre kyllinglollipops med salt, pepper, honning og timian. Stek i panne med olje på middels varme i 3–4 min per side, til gyllen og gjennomstekt.
- Bland sammen lettrømme og BBQ-saus.
- Server kylling med ovnsbakte grønnsaker, gratinert potetmos og rømmedipp.
Lag små dippskåler til alle rundt bordet, da blir det ekstra gøy å dyppe grønnsaker og kylling.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!






