Steinbit i rustikk linsegryte
Varmende gryte med masse smak! Saftig steinbit og fyldige linser i en tomatbasert gryte. Enkel og god hverdagsmat som både metter og frister!

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
Linsegryte
- 2 ss olivenolje
- 3 gulrøtter, i små terninger
- 1 pastinakk, i små terninger
- 4 stangselleri, i skiver
- 1 gul løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss tomatpuré
- 1 ts timian
- 1 ts paprikapulver
- 1 boks hakkede tomater
- 5 dl grønnsakskraft
- 1 boks linser
- Salt og pepper
Steinbit
- 400 g Domstein steinbitfilet, i store terninger
- Litt olje
- Salt og pepper
Til servering
- 1 neve persille, grovhakket
- 1 ss olivenolje
- 1 sitron, i båter
- Godt brød
FREMGANGSMÅTE:
- Varm olivenolje i en stor gryte og fres gulrøtter, pastinakk, selleri, løk og hvitløk i 3–5 min til blankt.
- Tilsett tomatpuré, timian og paprikapulver og stek i 1 min. Rør inn hakkede tomater og kraft.
- La gryten småkoke under lokk i ca. 15 min, til grønnsakene er møre. Tilsett linser og kok videre i 5 min. Smak til med salt og pepper.
- Krydre steinbitbitene med litt olje og salt. Stek i panne i 2–3 min per side, til gyllen og akkurat gjennomstekt.
- Server linsegryten toppet med steinbit, persille, en skvis sitron og litt olivenolje. Og godt brød ved siden av.
Bytt ut pastinakk med potet for en mildere gryte.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!






