Steinbit i rustikk linsegryte

    Varmende gryte med masse smak! Saftig steinbit og fyldige linser i en tomatbasert gryte. Enkel og god hverdagsmat som både metter og frister!

    Steinbit i rustikk linsegryte

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    Linsegryte
    • 2 ss olivenolje
    • 3 gulrøtter, i små terninger
    • 1 pastinakk, i små terninger
    • 4 stangselleri, i skiver
    • 1 gul løk, finhakket
    • 2 fedd hvitløk, finhakket
    • 1 ss tomatpuré
    • 1 ts timian
    • 1 ts paprikapulver
    • 1 boks hakkede tomater
    • 5 dl grønnsakskraft
    • 1 boks linser
    • Salt og pepper
     
    Steinbit
    • 400 g Domstein steinbitfilet, i store terninger
    • Litt olje
    • Salt og pepper
     
    Til servering
    • 1 neve persille, grovhakket
    • 1 ss olivenolje
    • 1 sitron, i båter
    • Godt brød

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Varm olivenolje i en stor gryte og fres gulrøtter, pastinakk, selleri, løk og hvitløk i 3–5 min til blankt.
    2. Tilsett tomatpuré, timian og paprikapulver og stek i 1 min. Rør inn hakkede tomater og kraft.
    3. La gryten småkoke under lokk i ca. 15 min, til grønnsakene er møre. Tilsett linser og kok videre i 5 min. Smak til med salt og pepper.
    4. Krydre steinbitbitene med litt olje og salt. Stek i panne i 2–3 min per side, til gyllen og akkurat gjennomstekt.
    5. Server linsegryten toppet med steinbit, persille, en skvis sitron og litt olivenolje. Og godt brød ved siden av.

    Bytt ut pastinakk med potet for en mildere gryte.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!