One pan porkchops med eple og fløtepoteter

    Alt i én form og masse smak! Saftige nakkekoteletter med epler, grønnkål og fløtepoteter gjør dette til en skikkelig god og enkel middag for både store og små.

    One pan porkchops med eple og fløtepoteter

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    Ovnsform med nakkekoteletter
    • 4 Gilde nakkekoteletter
    • 1 rødløk, i tynne båter
    • 2 røde epler, i skiver
    • 1 ss frisk rosmarin eller 1 ts tørket
    • 2 ss olje
    • Salt og pepper
    • 1 stor neve grønnkål, grovhakket
    • 2 ss valnøtter, grovhakket
     
    Tilbehør
    • 1 pakke Coop fløtepoteter
    • Revet ost

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Legg nakkekoteletter i en annen stor ildfast form sammen med rødløk, epleskiver og rosmarin. Drypp over olje, og krydre med salt og pepper.
    2. Stek i ovn i 20–25 min, til kjøttet er gjennomstekt og eplene møre.
    3. Forvarm ovnen til 210 °C. Legg fløtepoteter i en ildfast form, topp med revet ost og stek som anvist på pakken.
    4. Ta formen med kotelettene ut av ovnen, rør inn grønnkål og valnøtter og sett inn igjen i 2–3 min så grønnkålen faller litt sammen.
    5. Server nakkekotelettene med grønnsakene og fløtepoteter ved siden av.

    Barn kan synes epler i maten er litt uvant, prøv å skjære dem i små biter eller server ved siden av.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!