Teriyakiwok med scampi

    Fargerik wok med sprø grønnsaker, saftig scampi og smakfull teriyakisaus. En rask og digg middag som hele familien kommer til å like!

    Teriyakiwok med scampi

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 25 min! 

    INGREDIENSER:

    Ris
    • 3 dl jasminris
    • 5 dl vann
    • Litt salt
     
    Grønnsaker og saus
    • 4 gulrøtter, i tynne staver
    • 1 rød paprika, i strimler
    • ½ brokkoli, i små buketter
    • 2–3 ss teriyakisaus
    • 1 ss soyasaus
    • 1 ts sesamolje
     
    Scampi
    • 2 pk Coop scampi med hvitløk og urter
    • 1 ss olje til steking
     
    Til servering
    • 1 ss sesamfrø
    • 2 vårløk, i skiver
    • 1 lime, i båter
    • Frisk koriander

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Kok ris som anvist på pakken. Hold varm til servering.
    2. Varm litt olje i en stor stekepanne eller wok. Stek gulrot, paprika og brokkoli i 4–5 min til møre, men fortsatt sprø.
    3. Tilsett teriyakisaus, soyasaus og sesamolje. Vend godt sammen og varm opp.
    4. Stek scampi i en annen panne i 2–3 min til gjennomvarme og lett gyllen farge.
    5. Vend scampi inn med grønnsakene.
    6. Server wokken med ris, dryss over sesamfrø og vårløk, og server lime og koriander ved siden av.

    Barnevennlig variant? Server grønnsakene og scampi hver for seg, og la barna bygge sin egen tallerken.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!