Slik piffer du opp enkel grillmat!

Joda, den tradisjonelle pølsa i lompe med ketchup og sennep smaker nydelig, men både pølse og hamburger kan enkelt løftes til et gourmetmåltid med riktig tilbehør. Ikke trenger det å være vanskelig å stelle i stand heller. 

Her er tre forslag til tilbehør som gir ekstra gode pølser og hamburgere: 

1. Mangosalsa

Med en mangosalsa gir du grillmaten et eksotisk preg som både små og store liker. En frisk og god mangosalsa er like godt til pølser som til hamburger, og den søte mangoen og den sterke chilien gjør det til en real smaksbombe. Og det er gjort på 5 minutter! Lag den mens maten godgjør seg på grillen.


SALT OG SØTT: Salt grillmat og søtt tilbehør slår aldri feil! Fjerner du chilifrøene, blir den mer barnevennlig.

Dette trenger du:
1 mango
1 chili (ta ut frøene om du ikke liker det for sterkt)
1 rødløk
2 ss koriander
1 lime
1 ts pepper
1 ts salt

TIPS: Mango skreller du aller enklest med et glass!

Slik gjør du:
Skrell og kutt mango i biter. Finhakk chili og rødløk. Ha dette i en bolle og rør sammen. Topp til slutt med koriander, lime, salt og pepper. 

 

2. Syltet rødløk

Stekt løk eller rå løk til grillmaten kjenner vi jo til, men har du smakt syltet rødløk? Det søte sukkeret, den litt bitre eddiken og de pikante pepperkornene beriker rødløksmaken og gjør det til perfekt tilbehør til grillmaten.


LEKKERT: Den nydelige fargen gjør grillmaten ekstra fristende!

STEKETIPS: Vil du lage grillmat på stekepannen? Da er det viktig å velge riktig panne!

Dette trenger du:

2 rødløk
1 dl vann
1 dl sukker
1 dl eddik (du kan for eksempel bruke: 7% eddik, rødvinseddik eller eplecidereddik)
0,5 ts hele pepperkorn
1 finhakket chili
Skall av 0,5 sitron

Slik gjør du:

Kutt løken i ringer og putt ringene i et glass. Kok opp sukker, eddik og vann. Tilsett sitronskall, pepper og chili sammen med løken, og hell den kokte laken over i glasset slik at all løken blir dekket. Sett på et tett lokk og la den avkjøle. Når den er ferdig avkjølt, har du nydelig grilltilbehør!

 

3. Hjemmelaget tzatziki

Tzatziki er ikke lenger kun en feriefavoritt vi nordmenn gleder oss til å spise i Hellas. Det er nå like vanlig å spise tzatziki her hjemme, og vi bruker det både til grillmat og alene sammen med godt brød. Lager du den selv, kan du få et resultat som ligner den gode smaken du kjenner fra ferieturen.


SMAKEN AV HELLAS: En frisk og god tzatziki kan løfte enhver grillrett.

Dette trenger du:
3 dl gresk yoghurt
1 agurk
2 fedd hvitløk
Salt
Pepper
Olivenolje

TIPS: Dette kjøkkenutstyret bør du alltid ha i hus!

Slik gjør du:
Rasp agurken i et rivjern. Legg dette i et kjøkkenhåndkle og press ut vannet fra agurken. For å gjøre det enda enklere, kan du også strø litt salt over den revede agurken og la det stå i 10 minutter før du klemmer ut vannet. Finhakk deretter hvitløken og bland hvitløk og agurk sammen med den greske yoghurten. Smak til slutt til med salt og pepper. Topp gjerne også med en skvett olivenolje og nyt smaken av Hellas.

 


08.05.2018 10.20.00