3 supersmarte triks med egg

 

1. Perfekt skrelte egg

Å skrelle et hardkokt egg kan ta irriterende lang tid. Først og fremst må du kjøle ned egget, slik at du både stopper kokeprosessen og kan behandle det med hendene. Deretter starter skrellingen. Om du ikke er heldig i starten og får med den ytterste hinnen, kan denne skrellingen være et stort irritasjonsmoment.


RIST LØS: Husk å bruke kaldt vann, og rist skallene løs fra eggene!

Men det finnes faktisk en enkel løsning. Enten du skal skrelle ett eller flere egg, er du nemlig bare en plastboks, litt kaldt vann og 10–15 sekunders risting unna perfekt skrelte egg. Alt du trenger å gjøre er å putte de kokte eggene i en plastboks med litt kaldt vann, stenge godt igjen med et lokk og riste løs. Rist boksen i 10–15 sekunder, og du har perfekt skrelte egg, klare til å nytes. 

2. Den enkleste måten å fjerne eggeskallet på

Å fiske opp eggeskall fra en bolle fylt med egg kan være en meget krevende øvelse. Enten du prøver med hendene, en skje eller en gaffel, er du nesten dømt til å kløne det til. Rå eggehviter er nemlig svært sleipe greier.

Vil du ha flere smarte kjøkkentips? Se våre supre kuttetriks her!


SKRAP UT MED NOE SKARPT: Eggeskallet er så skarpt at det lett skjærer igjennom eggehviten!

TIPS: Lag omelett i vaffeljernet!

Løsningen på dette problemet ligger ironisk nok rett foran øynene dine.
 Ett halvt eggeskall er nemlig perfekt for å fiske opp eggeskallbiter. Fordi skallet er så skarpt og hult, fisker den lett opp de små bitene uten problemer. Med dette trikset trenger du aldri bekymre deg for ekkelt eggeskall i maten igjen. 

 

3. Imponerende speilegg-former

Stekte speilegg er en skikkelig helgefrokost som du enkelt kan gjøre noe morsomt ut av. Steker du eggene i paprika- og løkformer får du både smakfulle speilegg og applaus ved frokostbordet.


IMPONERENDE FROKOST: Denne frokosten er morsom for både store og små!


VET DU DETTE? Å velge riktig stekepanne har mye å si for matlagingen. Slik velger du rett stekepanne for deg!

Alt du trenger for å lage speilegg i former, er å kutte løk og paprika i ringer, disse skal være omtrent én cm tykke, gjerne også litt tykkere om du har store egg.

Husk at disse bør være skåret rett, slik at egget ikke renner ut. Legg litt smør eller olje i panna og legg på ringene. Kakk eggene og hell dem inni formene. Stek eggene slik du vil ha dem, og voila – du har spennende egg i grønnsaksformer til frokostbordet.


07.03.2018 12.31.11