Få det ryddig i gangen – en gang for alle!

– Det er sjelden jeg ser en gang som er så stor at den rommer alt det familien trenger, sier Kristin Bjørkavåg, daglig leder og interiørarkitekt MNIL i Paradis Interiørarkitekter.

Hun mener gangen ofte forsømmes, slik at den ender opp som et kaotisk rom uten orden.

– Folk har mer og mer klær og sko, og det skal så lite til før ting flyter utover hvis du ikke har et godt system som gjør ryddejobben enkel.


ORDEN: Heldigvis fins det bokser i alle slags størrelser, da finner du lett igjen småtingene også.

Utnytt all plass

– Tenk grundig igjennom hva du ønsker å ha plass til før du innreder, slik at du unngår at ting havner på gulvet, sier Bjørkavåg.

Hun er stor tilhenger av sesongrydding, slik at vintersko og vinterjakker ryddes bort så fort mildværet kommer. Og så er det jo ikke alt av klær og yttertøy som nødvendigvis må oppbevares i gangen heller.

– Hvis gangen er liten bør du finne plass til treningstøy, skolesekker og gymbager et annet sted. Dette kan oppbevares på vaskerom og barnerom istedenfor, sier interiørarkitekten. 

Hun anbefaler å innrede med høyskap, og er gangen liten velger hun slagdører fremfor skyvedører for å få enkel tilgang til alt inne i skapet.

– Utnytt plassen i skapet så godt som mulig. Sett av plass til både henging av klær og til skuffer. De voksne kan med fordel henge sine klær litt høyere, slik at den nederste delen av skapet kan brukes til barnas utstyr, sier Kristin Bjørkavåg.

LES OGSÅ: Smarte løsninger til vaskerommet 👍

Ved å gi barna hver sin skuff eller eske, kan selv de yngste være med å rydde.

– Det er lettere å holde orden hvis alt har sin plass, det kan faktisk frigjøre mye tid om morgenen. Du kan til og med skrive utenpå hva som skal være oppi esken eller skuffen, for å gjøre det enklest mulig for alle i familien.

👶 OG MENS DU ER I GANG: Her er tipsene som gir ryddig barnerom 👶


EN BOKS FOR ALT: Egne bokser for votter og skjef og andre småting sparer tid, slik at dere slipper å lete. Bare husk å legg dem der de skal være!

Orden i skuffene

For å holde orden i store skuffer anbefaler Bjørkavåg å bruke mindre esker eller kurver, slik at du kan skille solbriller fra nøkler og refleksvester.

– Det er for eksempel kjempelurt å bli enige om en egen kurv til nøkler, da vet du hvor de er til enhver tid, og dere slipper å ha mange løse gjenstander liggende rundt omkring. 

TIPS: Få maks ut av plassen i boden

Hun er tilhenger av å få så mye som mulig inn bak skapdørene, og å frigjøre gulvplassen.

– Pakk bort alle sko som ikke brukes daglig. De kan du heller oppbevare i kasser øverst i klesskapet. Hvis du skal ha synlige sko i gangen er det lurt å sette dem på en vegghengt hylle, slik at du lettere kan støvsuge og vaske gulvet, sier interiørarkitekten.


18.07.2018 10.32.00