Gilde middagsfavoritter med makaronigrateng og pæresalat

    Klassiske kjøttkaker eller karbonader sammen med en gyllen makaronigrateng og frisk pæresalat! En familiefavoritt som både er enkel å lage og ekstra god å spise.

    Gilde middagsfavoritter med makaronigrateng og pæresalat

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 2 dl makaroni
    • 1 ts salt (til pastavann)
    • 1 brokkoli, i små buketter
    • 2 dl melk
    • 2 egg
    • 50 g revet ost
    • ¼ ts salt
    • ¼ ts pepper
     
    • 1 pakke Gilde Middagsfavoritter (kjøttkaker, karbonader eller kjøttboller)
    • 1 pk cherrytomater, delt i to
    • 1 ss smør eller olje til steking
     
    • 1 pose babyleafmix
    • 1 pære, i tynne skiver
    • 2 ss solsikkekjerner 
    • 1 ts sitronsaft
    • 1 ts olivenolje

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 200 °C. Kok makaroni som anvist på pakken. Kok brokkolibuketter sammen med makaronien de siste 2–3 minuttene. Sil av.
    2. Visp sammen melk, egg, ost, salt og pepper. Vend inn makaroni og brokkoli, og ha alt i en smurt ildfast form. Stek i ovnen i 15–20 min til gyllen og fast.
    3. Varm Gilde Middagsfavoritter i panne med smør eller olje i 4–5 min, eller som anvist på pakken. Ha i tomatene når karbonadene nærmer seg ferdige.
    4. Vend spinat, pære og solsikkekjerner med sitronsaft og olivenolje til en enkel og frisk salat.
    5. Server makaronigratengen med varme middagsfavoritter, stekte tomater og pæresalat ved siden av.

    Gratengen er også fin å bruke som rester i matpakken! Ønsker du ekstra saus, kan du ha litt rømme ved siden av.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!