Gilde middagsfavoritter med makaronigrateng og pæresalat
Klassiske kjøttkaker eller karbonader sammen med en gyllen makaronigrateng og frisk pæresalat! En familiefavoritt som både er enkel å lage og ekstra god å spise.

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
- 2 dl makaroni
- 1 ts salt (til pastavann)
- 1 brokkoli, i små buketter
- 2 dl melk
- 2 egg
- 50 g revet ost
- ¼ ts salt
- ¼ ts pepper
- 1 pakke Gilde Middagsfavoritter (kjøttkaker, karbonader eller kjøttboller)
- 1 pk cherrytomater, delt i to
- 1 ss smør eller olje til steking
- 1 pose babyleafmix
- 1 pære, i tynne skiver
- 2 ss solsikkekjerner
- 1 ts sitronsaft
- 1 ts olivenolje
FREMGANGSMÅTE:
- Forvarm ovnen til 200 °C. Kok makaroni som anvist på pakken. Kok brokkolibuketter sammen med makaronien de siste 2–3 minuttene. Sil av.
- Visp sammen melk, egg, ost, salt og pepper. Vend inn makaroni og brokkoli, og ha alt i en smurt ildfast form. Stek i ovnen i 15–20 min til gyllen og fast.
- Varm Gilde Middagsfavoritter i panne med smør eller olje i 4–5 min, eller som anvist på pakken. Ha i tomatene når karbonadene nærmer seg ferdige.
- Vend spinat, pære og solsikkekjerner med sitronsaft og olivenolje til en enkel og frisk salat.
- Server makaronigratengen med varme middagsfavoritter, stekte tomater og pæresalat ved siden av.
Gratengen er også fin å bruke som rester i matpakken! Ønsker du ekstra saus, kan du ha litt rømme ved siden av.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!