Lofoten fiskekaker med stuede rotgrønnsaker

    Saftige fiskekaker servert med kremede rotgrønnsaker, småpoteter og en frisk eple- og sukkerertsalat! En enkel, sunn og mettende hverdagsmiddag som faller i smak hos både store og små.

    Lofoten fiskekaker med stuede rotgrønnsaker-oppskrift

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 1 pakke Lofoten hjemmelagde fiskekaker
    • 1 ss smør eller olje til steking
     
    • 1 pk små gule poteter
    • 1 ts salt (til potetvann)
     
    • 4-5 gulrøtter, i biter
    • 2 persillerøtter, i biter
    • 1 pakke Toro hvit saus
    • 7 dl melk
    • 2 ss finhakket gressløk
     
    • 1 pk sukkererter, delt i to
    • 1 rødt eple, i terninger
    • 1 ts sitronsaft
    • 1 ss olivenolje
    • ¼ ts salt
     
    • Sitronbåter

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Kok potetene i lettsaltet vann i 15 min til møre.
    2. Kok gulrøtter og persillerøtter i lettsaltet vann i 6–8 min til møre. Sil av.
    3. Lag hvit saus som anvist på pakken, og rør inn de kokte grønnsakene og gressløk.
    4. Stek fiskekakene i smør eller olje på middels varme i 3–4 min per side til gjennomvarme og gylne.
    5. Bland sukkererter og eple med sitronsaft, olivenolje og salt til en sprø og syrlig salat.
    6. Server fiskekaker med poteter, stuede rotgrønnsaker og sukkerertsalat ved siden av.

    Barn liker å få maten servert i små hauger, ikke blandet!

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!