Lofoten fiskekaker med stuede rotgrønnsaker
Saftige fiskekaker servert med kremede rotgrønnsaker, småpoteter og en frisk eple- og sukkerertsalat! En enkel, sunn og mettende hverdagsmiddag som faller i smak hos både store og små.

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
- 1 pakke Lofoten hjemmelagde fiskekaker
- 1 ss smør eller olje til steking
- 1 pk små gule poteter
- 1 ts salt (til potetvann)
- 4-5 gulrøtter, i biter
- 2 persillerøtter, i biter
- 1 pakke Toro hvit saus
- 7 dl melk
- 2 ss finhakket gressløk
- 1 pk sukkererter, delt i to
- 1 rødt eple, i terninger
- 1 ts sitronsaft
- 1 ss olivenolje
- ¼ ts salt
- Sitronbåter
FREMGANGSMÅTE:
- Kok potetene i lettsaltet vann i 15 min til møre.
- Kok gulrøtter og persillerøtter i lettsaltet vann i 6–8 min til møre. Sil av.
- Lag hvit saus som anvist på pakken, og rør inn de kokte grønnsakene og gressløk.
- Stek fiskekakene i smør eller olje på middels varme i 3–4 min per side til gjennomvarme og gylne.
- Bland sukkererter og eple med sitronsaft, olivenolje og salt til en sprø og syrlig salat.
- Server fiskekaker med poteter, stuede rotgrønnsaker og sukkerertsalat ved siden av.
Barn liker å få maten servert i små hauger, ikke blandet!

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!