Kremet krabbepasta med gresskar og chili
Kremet pasta med krabbekjøtt, ovnsbakt gresskar og et hint av chili. En god middag som er overraskende enkel å lage - og som passer for hele familien!

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
Ovnsbakt gresskar
- ½ flaskegresskar, i terninger
- 1 ss olivenolje
- ½ ts røkt paprikakrydder
- 1 ts chili flak
- Litt olje og flaksalt
Krabbesaus
- 2 ss smør
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- ½ rød chili, finhakket
- 200 g gresskar (fra det bakte)
- 3 dl matfløte
- 1 ss sitronsaft
- 2 stk Domstein krabbeskjell
- Salt og pepper
Pasta
- 300 g tagliatelle
- Vann og salt til koking
Topping
- Frisk persille, finhakket
- Revet parmesan
- Litt ekstra krabbekjøtt
- Gresskarterninger
- Sort pepper
FREMGANGSMÅTE:
- Vend gresskaret med olje, krydder og litt flaksalt. Bak på 220 °C i ca. 20 min, til mørt og gyllent.
- Kok pasta som anvist på pakken i godt saltet vann. Spar litt av kokevannet og sil av.
- Smelt smør i en kjele og fres hvitløk og chili et par min. Tilsett ca. halvparten av det bakte gresskaret og mos grovt i kjelen.
- Hell i fløte og gi sausen et oppkok. Tilsett sitronsaft og rør inn krabbekjøtt. Smak til med salt og pepper.
- Vend pastaen inn i sausen. Spe med litt av kokevannet om den er for tykk.
- Server med resten av gresskaret, krabbekjøtt, persille og parmesan.
Lag små “edderkopper” av svarte oliven som pynt, perfekt for Halloween!

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!






