Italiensk pastasalat med høyrygg og hvitløksbrød
En fristende pastasalat full av farger og smak – toppet med mørt kjøtt og servert med deilig hvitløksbrød. Perfekt når hele familien skal kose seg rundt bordet!

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min (+ tid til avkjøling av kjøttet)!
INGREDIENSER:
- 400 g Coop høyrygg grytekjøtt, renset fri for sener
- ½ ts tørket oregano
- ½ ts tørket timian
- 200 g pastaskruer
- 1 ss olivenolje
Salat:
- 1 pk små mozzarella-kuler
- 1 pk cherrytomater, delt i to
- 1 rødløk, i tynne skiver
- 1 squash, i terninger
- 1 rød paprika, i strimler
- ½ agurk, i halvmåner
- 1 pk babyleafmix
Dressing:
- 2 ss olivenolje
- 1 ss rødvinseddik
- 1 ts dijonsennep
- ½ ts tørket oregano
- Salt og pepper etter smak
Hjemmelaget hvitløksbrød:
- 1 baguette eller 4 små rundstykker
- 2 ss smør, romtemperert
- 1 fedd hvitløk, finrevet
- 1 ss finhakket persille
FREMGANGSMÅTE:
- Del kjøttet i små terninger, og stek det høy varme. Gjerne i flere omganger slik at kjøttet blir stekt og ikke kokt. Krydre med oregano, timian, salt og pepper.
- Kok pasta som anvist på pakken. Skyll i kaldt vann og vend inn litt olivenolje.
- Rør sammen dressingen. Bland pasta med kjøtt, grønnsaker og mozzarella. Vend inn dressing og ruccola rett før servering.
- Del baguettene i to på langs. Bland smør med hvitløk og persille. Smør på brødene og varm i ovn på 200 °C i ca. 8–10 min.
- Server pastasalaten med varme hvitløksbrød ved siden av.
Til barna kan kapers og rødløk sløyfes for mildere smak.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!