Sommerkoteletter med søtpotet, asparges og pistasjpesto

    Saftige sommerkoteletter med søtpotet og en frisk vri – sommermat som hele familien kan kose seg med!

    Sommerkoteletter med søtpotet, asparges og pistasjpesto

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!

    Frys ned resten av kotelettene. Husk å merke med dato og hva det er. 

    INGREDIENSER:

    • 600 g søtpotet, i biter
    • 1 ss olivenolje
    • ½ ts salt
    • 1 ts chipotle
     
    Pistasjpesto:
    • 50 g pistasjnøtter, grovhakket
    • 1 dl bladpersille, finhakket
    • 1 hvitløksfedd, finhakket
    • 1 ss kapers, grovhakket
    • 1 ss rødvinseddik
    • 6 ss olivenolje
    • ½ ts chiliflak 
    • ½ ts salt
    • ¼ ts pepper
    • 4 Gilde sommerkoteletter
    • 1 ss olje til steking
    • 1 bunt asparges, nederste del skåret av

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 220 °C. Vend søtpotetbitene med olivenolje, chipotle, salt. Fordel på et stekebrett og bak i ovnen i 20 minutter til møre.
    2. Bland alle ingrediensene til pistasjpestoen i en bolle. Smak til med ekstra salt, eddik eller olje ved behov.
    3. Stek asparges i en panne med litt olje i 2–3 minutter til knapt møre. Sett til side.
    4. Stek sommerkotelettene i en panne med olje på middels til høy varme i 3–4 minutter per side til gyllen skorpe og gjennomstekt. La hvile noen minutter før servering.
    5. Server kotelettene med ovnsbakt søtpotet, stekt asparges og en raus skje pistasjpesto over.

    Til barna kan det brukes vanlig majones og mindre sweet chili-saus. Server gjerne med ovnsbakte potetbåter eller fries.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!