Sommerkoteletter med søtpotet, asparges og pistasjpesto
Saftige sommerkoteletter med søtpotet og en frisk vri – sommermat som hele familien kan kose seg med!

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
Frys ned resten av kotelettene. Husk å merke med dato og hva det er.
INGREDIENSER:
- 600 g søtpotet, i biter
- 1 ss olivenolje
- ½ ts salt
- 1 ts chipotle
Pistasjpesto:
- 50 g pistasjnøtter, grovhakket
- 1 dl bladpersille, finhakket
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ss kapers, grovhakket
- 1 ss rødvinseddik
- 6 ss olivenolje
- ½ ts chiliflak
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
- 4 Gilde sommerkoteletter
- 1 ss olje til steking
- 1 bunt asparges, nederste del skåret av
FREMGANGSMÅTE:
- Forvarm ovnen til 220 °C. Vend søtpotetbitene med olivenolje, chipotle, salt. Fordel på et stekebrett og bak i ovnen i 20 minutter til møre.
- Bland alle ingrediensene til pistasjpestoen i en bolle. Smak til med ekstra salt, eddik eller olje ved behov.
- Stek asparges i en panne med litt olje i 2–3 minutter til knapt møre. Sett til side.
- Stek sommerkotelettene i en panne med olje på middels til høy varme i 3–4 minutter per side til gyllen skorpe og gjennomstekt. La hvile noen minutter før servering.
- Server kotelettene med ovnsbakt søtpotet, stekt asparges og en raus skje pistasjpesto over.
Til barna kan det brukes vanlig majones og mindre sweet chili-saus. Server gjerne med ovnsbakte potetbåter eller fries.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!