Kjøttboller med spanske poteter og aioli

    En smaksrik middag med kjøttboller, ovnsbakte poteter og grønnsaker som passer perfekt når dere vil gjøre litt ekstra ut av hverdagen!

    Kjøttboller med spanske poteter og aioli

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    Frys ned kjøttbollene du ikke spiser. Husk å merke dem med dato og hva det er.

    INGREDIENSER:

    • 1 pose Coop små gule poteter  
    • 1 ss olivenolje
    • ½ ts paprikapulver
    • ¼ ts salt
    • 1 ss olje
     
    • 1 stor pakke Coop svenske kjøttboller (bruk ønsket mengde, og frys ned resten)
    • 1 glass tomatsaus 
    • ½ ts paprikapulver
    • ¼ ts salt
     
    • 1 rød paprika, i strimler
    • 1 squash, i halvmåner
    • 1 rødløk, i båter
    • 1 ss olivenolje
    • ½ ts tørket oregano
     
    • 1 beger Coop aioli
    • 1 neve finhakket persille

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 220 °C. Del potetene i fire eller seks, og vend dem med olivenolje, paprikapulver og salt. Fordel på et stekebrett og bak i ovnen i 20–25 min til gylne og møre.
    2. Varm olje i en stor stekepanne og stek kjøttbollene i 4–5 min til gjennomvarme. Tilsett tomatsaus, paprikapulver og salt, og la småkoke i 5 min.
    3. Stek paprika, squash og rødløk i olivenolje med oregano i 5–6 min til de er møre og har fått litt farge.
    4. Server aioli ved siden av og topp med litt finhakket persille.

    Passer godt med litt brød eller en enkel salat ved siden av.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!