Kjøttkaker med ertepuré
Norsk hverdagsmat med en liten vri! Kjøttkaker i brun saus, servert med poteter og myk ertepuré. En middag som både metter og smaker skikkelig godt!

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
Poteter
- 800 g småpoteter
- Litt salt til kokevannet
Ertepuré
- 300 g frosne erter
- 1 ss smør
- Salt og pepper
Kjøttkaker
- 500–600 g Gilde kjøttkaker
- Litt smør til steking
- 1 pk Toro brun saus
Til servering
- Tyttebærsyltetøy
- Litt frisk persille
FREMGANGSMÅTE:
- Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 20–25 min.
- Varm ertene med vann i en liten kjele i 3–4 min. Tilsett smør og kjør til puré med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
- Stek kjøttkakene i litt smør i panne på middels varme til gjennomvarme, ca. 6–8 min. Lag saus som anvist på pakken, og hell over kjøttkakene.
- Server kjøttkaker med poteter, ertepuré, tyttebær og litt frisk persille på toppen.
Lag gjerne en porsjon kokte gulrøtter ved siden av for mer grønnsaker. Frys ned resten av kjøttkakene.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!






