Kokt laks med agurksalat

    Mild og saftig laks med varme poteter, frisk agurksalat og rømme. En enkel og god middag som hele familien kan kose seg med.

    Kokt laks med agurksalat

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    Poteter
    • 800 g småpoteter
    • Litt salt til kokevannet
     
    Agurksalat
    • 1 agurk, i tynne skiver
    • 2 ss eddik (7%)
    • 1 ss sukker
    • 2 ss vann
    • Litt salt og pepper
     
    Laks
    • 650 g Coop laksefilet naturell
    • Litt salt
     
    Til servering
    • 1 beger rømme
    • Litt frisk dill
    • Sitronbåter

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 15–20 min.
    2. Rør sammen eddik, sukker og vann til sukkeret er oppløst. Vend inn agurkskivene, og smak til med salt og pepper. Sett kaldt.
    3. Del laksen i porsjonsstykker og trekk i lettsaltet vann rett under kokepunktet i 7–10 min, til gjennomkokt.
    4. Server laksen med varme poteter, agurksalat, en raus skje rømme og sitronbåter. Topp med frisk dill.

    Agurksalaten kan lages i god tid og holder seg flere dager i kjøleskapet. Vil du gjøre det ekstra barnevennlig, kan du servere grønnsaker ved siden av, som gulrotstaver eller sukkererter.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!