Lakseburger i pitabrød med gresk salat og tzatziki
Lakseburger i pitabrød er en enkel og frisk vri på middagen. Med gresk salat og kremet tzatziki får du både saftig fisk, sprø grønnsaker og masse smak! Perfekt når du vil ha noe lett, godt og klart på 30 minutter.

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
- ½ agurk, revet
- 1 fedd hvitløk, finrevet
- 2 dl gresk yoghurt
- 1 ss sitronsaft
- ¼ ts salt
- ¼ ts pepper
- 1 pk Middelhavsalat
- 1 pk cherrytomater, delt i to
- ½ rødløk, i tynne skiver
- ½ agurk, i terninger
- 100 g fetaost, smuldret
- 12 kalamataoliven
- 1 ss olivenolje
- ½ ss rødvinseddik
- 1 neve fersk oregano
- ¼ ts salt
- ¼ ts pepper
- 4-6 pitabrød
- 4 Lofoten lakseburgere
- 1 ss olje
FREMGANGSMÅTE:
- Rør sammen revet agurk, hvitløk, yoghurt, sitronsaft, salt og pepper til en kremet tzatziki. Sett kjølig til servering.
- Bland salat, tomater, rødløk, agurk, feta og oliven i en stor bolle. Vend inn olivenolje, eddik, oregano, salt og pepper.
- Varm pitabrødene i ovn eller brødrister i noen minutter til de er myke og varme.
- Stek lakseburgerne i olje på middels varme i 3–4 min per side til gjennomstekte og gylne.
- Fyll pitabrødene med lakseburger, tzatziki og gresk salat.
Lakseburgerne kan også grilles.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!