Ostepanetter med potet- og blomkålmos og smørstekte epler

    Sprø ostepanetter, myk mos og søte epler. Denne middagen er både enkel og skikkelig god! Perfekt når du vil ha noe nytt, men fortsatt barnevennlig og lett å lage.

    Ostepanetter med potet- og blomkålmos og smørstekte epler

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    Potet- og blomkålmos
    • 1 pk Coop potetmos
    • 1 blomkål, i små buketter
    • Salt og pepper
     
    Epler
    • 2 røde epler, i båter
    • ½ purre, i tynne skiver
    • 2 ss smør
    • ½ ts kanel
    • ½ ts tørket timian
     
    Ostepanetter
    • 400 g Gilde Ostepanetter
    • Smør til steking
     
    Rødbeter
    • 1 pakke sous vide-rødbeter, i skiver eller terninger
    • Frisk persille til topping

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Varm opp potetmosen som anvist på pakken. Kok blomkål mør i lettsaltet vann, ca.7 min.
    2. Stek eplebåtene og purren i smør med et lite dryss kanel og timian i 4–5 min, til gylne og myke. Tilsett 2 ss smør mot slutten av steketiden, og smelt det sammen med eplene og purren. 
    3. Stek ostepanetene i smør i 3–4 min per side, til gylne og gjennomvarme.
    4. Varm rødbetene lett i en panne eller mikrobølgeovn, og topp med frisk persille.
    5. Mos potet og blomkål sammen. Smak til med salt og pepper.
    6. Server ostepanetter med potetmos, lune epler og purre og rødbeter.

    Rødbeter kan byttes ut med gulrøtter i staver.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!