Steinbit med fløtesaus og bakt gresskar

    Mild og kremet fiskemiddag med ekstra mye smak! Saftig steinbit, fløyelsmyk saus og ovnsbakte grønnsaker. En enkel hverdagsfavoritt som hele familien vil like!

    Steinbit med fløtesaus og bakt gresskar

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    Kokte poteter
    • 8 poteter, skrelt og delt i to
    • Salt
     
    Bakt gresskar og grønnkål
    • ½ flaskegresskar, i terninger
    • 1 ss olivenolje
    • 1 ts tørket rosmarin
    • 1 stor neve grønnkål, revet i biter
    • 1 neve hasselnøtter, grovhakket
    • Litt olje og flaksalt
     
    Fløtesaus
    • 1 pose Toro fløtesaus
     
    Steinbit
    • 400 g Domstein steinbitfilet
    • Smør og olje til steking
    • Salt og pepper

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 20 min.
    2. Vend gresskarterningene med olivenolje, rosmarin, salt og pepper. Bak i ovn på 220 °C i ca. 25 min.
    3. Vend grønnkålen med litt olje og flaksalt. Legg på et stekebrett og stek sammen med gresskaret de siste 8–10 min. Dryss over hasselnøtter mot slutten av steketiden. 
    4. Tilbered fløtesausen som anvist på pakken.
    5. Krydre steinbitfiletene med salt og pepper. Stek i smør og olje i 3–4 min per side, til akkurat gjennomstekt.
    6. Server steinbit med fløtesaus, kokte poteter, bakte gresskarbiter og sprø grønnkål.

    Vil du gjøre det ekstra barnevennlig? Server fisken med poteter og saus, og grønnsakene hver for seg, gjerne med en liten dipp ved siden av.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!