Paella med scampi

    Denne retten gir deg skikkelig feriefølelse på under en halvtime! Med saftige scampi, smakfull ris og enkel aioli på siden er den både lettvint og smakfull – perfekt for en travel hverdag eller en rolig helg.

    Paella med scampi

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 1 fedd hvitløk, finhakket
    • 3 dl langkornet ris
    • 1 ts gurkemeie
    • ½ ts salt
    • 5 dl kyllingkraft eller vann med buljong
    • 1 pk frosne erter
    • 1 rødløk, finhakket
    • 2-3 pk Coop scampi med hvitløk
    • 1 ss olivenolje
    • 1 ts røkt paprikapulver
    • 1 neve frisk persille, finhakket
    • 1 neve frisk gressløk, finhakket
    • ½ sitron, i båter
    • 1 boks Coop aioli
    • 1 godt landbrød

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Varm olivenolje i en stor panne. Fres løk og hvitløk i 2–3 min til mykt.
    2. Tilsett ris. Rør inn gurkemeie og salt. Hell over kraften og kok opp. Senk varmen, legg på lokk og la småkoke i 15 min til risen er mør og væsken absorbert. Ha i ertene mot slutten av koketiden.
    3. Stek scampien raskt i på høy varme i olje i 2–3 min. Krydre med paprikapulver.
    4. Vend inn hakket persille og gressløk i risen rett før servering.
    5. Anrett risblandingen på tallerkener, topp med scampi og server med sitronbåter, aioli og godt brød.

    Du kan også ha litt safran og nellik i for enda mer autentisk smak.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!