Paella med scampi
Denne retten gir deg skikkelig feriefølelse på under en halvtime! Med saftige scampi, smakfull ris og enkel aioli på siden er den både lettvint og smakfull – perfekt for en travel hverdag eller en rolig helg.

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 3 dl langkornet ris
- 1 ts gurkemeie
- ½ ts salt
- 5 dl kyllingkraft eller vann med buljong
- 1 pk frosne erter
- 1 rødløk, finhakket
- 2-3 pk Coop scampi med hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 1 ts røkt paprikapulver
- 1 neve frisk persille, finhakket
- 1 neve frisk gressløk, finhakket
- ½ sitron, i båter
- 1 boks Coop aioli
- 1 godt landbrød
FREMGANGSMÅTE:
- Varm olivenolje i en stor panne. Fres løk og hvitløk i 2–3 min til mykt.
- Tilsett ris. Rør inn gurkemeie og salt. Hell over kraften og kok opp. Senk varmen, legg på lokk og la småkoke i 15 min til risen er mør og væsken absorbert. Ha i ertene mot slutten av koketiden.
- Stek scampien raskt i på høy varme i olje i 2–3 min. Krydre med paprikapulver.
- Vend inn hakket persille og gressløk i risen rett før servering.
- Anrett risblandingen på tallerkener, topp med scampi og server med sitronbåter, aioli og godt brød.
Du kan også ha litt safran og nellik i for enda mer autentisk smak.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!