Pai med røkt laks, spinat og feta
En gyllen, varm pai som lukter nydelig når den kommer ut av ovnen! Her får du røkt laks, frisk spinat og kremet feta i en sprø bunn. Server med grønn salat og hvitløksdressing!

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
- 1 ferdig paideig
- 1 ss smør
- 300 g Coast røkt laks, i grove biter (bruk resten til frokost eller lunsj dagen etter)
- 3 egg
- 2 dl fløte
- 150 g spinat
- 100 g fetaost, smuldret
- ¼ ts salt
- ¼ ts pepper
- 1 pose Middelhavsmiks
- 1 pk cherrytomater, delt i to
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 ss olivenolje
- ¼ ts salt
- Coop Hvitløksdressing
FREMGANGSMÅTE:
- Forvarm ovnen til 210 °C. Smør en paiform og trykk ut paideigen. Prikk bunnen med gaffel og forstek i 15 min på nederste rille.
- Visp sammen egg og fløte. Tilsett salt og pepper.
- Fordel spinat, røkt laks og feta i paiskallet. Ta gjerne vare på litt laks, feta og spinat, så kan du toppe paien med det etter den er stekt. Hell over eggeblandingen.
- Stek paien videre i 20 min på nederste rille til eggeblandingen har satt seg og toppen er gyllen.
- Skyll salat og tomater. Vend sammen med balsamico, olivenolje og litt salt.
- Server paien varm med grønn salat og hvitløksdressing ved siden av.
Feta kan byttes ut med mild hvitost for en mildere smak.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!