Pai med røkt laks, spinat og feta

    En gyllen, varm pai som lukter nydelig når den kommer ut av ovnen! Her får du røkt laks, frisk spinat og kremet feta i en sprø bunn. Server med grønn salat og hvitløksdressing!

    Pai med røkt laks, spinat og feta

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 1 ferdig paideig 
    • 1 ss smør
     
    • 300 g Coast røkt laks, i grove biter (bruk resten til frokost eller lunsj dagen etter)
    • 3 egg
    • 2 dl fløte
    • 150 g spinat
    • 100 g fetaost, smuldret
    • ¼ ts salt
    • ¼ ts pepper
     
    • 1 pose Middelhavsmiks 
    • 1 pk cherrytomater, delt i to
    • 1 ss balsamicoeddik
    • 1 ss olivenolje
    • ¼ ts salt
     
    • Coop Hvitløksdressing

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 210 °C. Smør en paiform og trykk ut paideigen. Prikk bunnen med gaffel og forstek i 15 min på nederste rille.
    2. Visp sammen egg og fløte. Tilsett salt og pepper.
    3. Fordel spinat, røkt laks og feta i paiskallet. Ta gjerne vare på litt laks, feta og spinat, så kan du toppe paien med det etter den er stekt. Hell over eggeblandingen.
    4. Stek paien videre i 20 min på nederste rille til eggeblandingen har satt seg og toppen er gyllen.
    5. Skyll salat og tomater. Vend sammen med balsamico, olivenolje og litt salt.
    6. Server paien varm med grønn salat og hvitløksdressing ved siden av.

    Feta kan byttes ut med mild hvitost for en mildere smak.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!