Ytrefilet av svin med chimichurri, ferskensalsa og grillet søtpotet

    Denne middagen kombinerer mørt svinekjøtt med frisk salsa og smakfull chimichurri. Søtpotetene gir en mild og barnevennlig kontrast, og alt kan lages på en halvtime – perfekt for en sommerlig middag med litt ekstra smak!

    Ytrefilet av svin med chimichurri, ferskensalsa og grillet søtpotet

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 2 fersken, i små terninger
    • ½ rød paprika, i terninger
    • ½ rødløk, finhakket
    • 1 ss hakket koriander
    • 1 ss sitronsaft
    • 1 ts honning
    • ¼ ts salt
     
    • 1 neve bladpersille, finhakket
    • 1 fedd hvitløk, finhakket
    • 1 ss rødvinseddik
    • ½ dl olivenolje
    • ¼ ts chiliflakes
    • ¼ ts salt
     
    • 1 pk Gilde tynn ytrefilet av svin med urter
    • 1 ss olje
    • ½ ts salt
    • ¼ ts pepper
     
    • 2 søtpoteter, i 1 cm tykke skiver
    • 1 ss olivenolje
    • ½ ts salt
    • ¼ ts pepper
     

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Bland fersken, paprika, rødløk, koriander, sitronsaft, honning og salt i en bolle. La trekke til servering.
    2. Rør sammen bladpersille, hvitløk, rødvinseddik, olivenolje, chiliflakes og salt til chimichurri.
    3. Pensle ytrefiletskivene med olje og krydre med salt og pepper. Grill eller stek på middels høy varme i 1 min per side til gjennomstekt.
    4. Kutt søtpotetetskivene i 1 cm tykke skiver. Vend med olivenolje, salt og pepper. Grill på begge sider i 3–4 min til de er gylne og møre, eller stek i grillpanne.
    5. Server ytrefiletskivene med grillet søtpotet, ferskensalsa og chimichurri.