3 kjappe mellommåltider med en kopp og mikrobølgeovn!

Mikrobølgeovnen er super når du skal varme opp rester, men visste du at du også kan lage hele retter i mikrobølgeovnen? Mulighetene for hva du kan lage er mange, og dette er tre av våre favoritter.

Mac & cheese

Dette er en amerikansk klassiker som garantert blir en hit blant barna. Lager du den i mikroen, har du et deilig mellommåltid på under 5 minutter.


GODT OG ENKELT: Smeltet ost er alltid en sikker vinner!

Start med å koke makaronien i mikroen. Bruk lettkokt makaroni for det raskeste resultatet. Fyll en halv kopp med makaroni, og tilsett litt mer vann enn makaroni sammen med en klype salt. Putt koppen i mikroen i 2-4 minutter. Hvor lenge den må stå avhenger av styrken på mikrobølgeovnen, så et godt tips er å ta den ut noen par ganger for å røre og sjekke om makaronien er kokt underveis. 

TIPS: Mikrobølgeovnen kan brukes til mye mer enn du tror!

Når makaronien er kokt, tilsetter du en skvett melk, litt revet ost og valgfritt krydder. Vi brukte salt, pepper og oregano. Rør blandingen sammen og sett koppen tilbake i ovnen i 30 sekunder til osten har smeltet. Ta til slutt ut koppen, og nyt en deilig kopp med mac & cheese. 

Pizzakopp

Det høres nesten for godt ut til å være sant, men ja, det er mulig å lage pizza i mikrobølgeovnen. Et perfekt mellommåltid når du trenger litt rask comfort-food. 


PIZZA I KOPP ER TOPP: Den luftige bunnen og den fristende toppingen gjør dette til en favoritt i hele familien.

Det første du må gjøre er å lage pizzadeigen. Dette gjør du ved å blande 3 spiseskjeer med mel, 1 liten klype bakepulver, 1 liten klype natron og 1 liten klype salt. Dette røres lett sammen. Tilsett deretter 2,5 spiseskjeer melk og 0,5 spiseskje olivenolje, og bland røren sammen. Topp denne røren med pizzasaus, revet ost, smårettskinke, pepper og oregano.

HAR DU PRØVD: Pannepizza?

Sett til slutt koppen i mikroen i 1-2 minutter. Også her avhenger tiden av styrken på din mikrobølgeovn, så følg nøye med på koppen. Den er ferdig når blandingen hever seg og toppingen bobler lett.

 

«Lett i koppen»

En superrask omelett i kopp er perfekt når du eller barna trenger en kjapp matbit, for eksempel før eller etter trening. 


FROKOST PÅ 1-2-3: Omelett i kopp er like enkelt som det er godt. Du kan også lage dette i større porsjoner.

SJEKK UT: Disse 3 triksene med egg vil gjøre eggehverdagen enklere!

Kakk to egg og en liten skvett melk i et glass, og pisk sammen med en gaffel. Hell deretter oppi det du ønsker å ha i omeletten. Vi lagde vår med litt ost og skinke, og toppet til slutt med salt og pepper. Sett den i mikroen i 1 minutt, ta den ut og sjekk om omeletten har satt seg. Om den ikke har det, setter du den tilbake i 15 sekunder og sjekker på nytt. Det ferdige resultatet kan nytes alene, eller som en del av en større frokost.


04.04.2018 09.14.00