7 tips til bursdag på budsjett

Bursdagsfeiringer har tatt litt av, synes Camilla Reimers. Hun er blogger på bursdagsjentene.no og er over gjennomsnittet opptatt av bursdager.

Hun er derfor stor tilhenger av kreative og rimelige barnebursdager som passer for alle – uansett størrelse på lommeboka.

Her er Camilla Reimers sju beste tips for hvordan arrangere en vellykket barnebursdag på budsjett:

 

1. Send invitasjonene på mail


TRYKK SEND!: Bursdagsinvitasjon på mail er praktisk. La barnet få være med på å sende, så kan han eller hun få se når svarene kommer inn også. FOTO: Istock

Hvem har vel ikke opplevd å finne en gjenglemt, krøllete invitasjon nederst i sekken? Ved å sende ut bursdagsinvitasjonene på mail, er du helt sikker på at alle får den. 

2. Borte bra – hjemme best

I de store byene er det blitt mer og mer vanlig å arrangere bursdager på lekeland, i svømmehallen eller på bowling. Men det koster penger – mye penger!

Vær heller med på å snu den trenden og senk samtidig barnas forventninger til at bursdager «alltid» skal feires borte. Det er dessuten fin lærdom for barna å komme hjem til andre og oppleve hvordan de har det. Vi har alle ulike hjem og det har de godt av å se.

 Å holde bursdagen hjemme krever kanskje litt ekstra innsats av deg, men til gjengjeld er det helt gratis!

BURSDAGSTIPS: Her er bursdagstrendene for 2018

 

3. Det enkle er ofte det beste


GELÉHJERTER: Fram med pepperkakeformene, dette synes barna er gøy! FOTO: Istock

Min opplevelse er at barn ikke bryr seg noe om å ha den største og fineste kaka. Ofte synes de ikke at den smaker noe godt engang!

Gelé er alltid populært, og her får du veldig mye volum for pengene. Få hjelp av barna til å presse ut morsomme geléfigurer ved hjelp av pepperkakeformer, det blir garantert en hit! Og senk skuldrene – ferdig kakemiks fra Toro er også topp!

 LES OGSÅ: Lag bursdag ute – selv om det er vinter!

 

4. Dropp engangsservise og godteposer

Jo visst er engangsservise praktisk, men det koster fort noen hundrelapper når du skal ha både kopper, asjetter og bestikk. Bruk det du har hjemme, og legg heller noen ekstra kroner i ballonger og pynt.

Du kan også spare mye penger på å droppe godteposene. Lag i stedet spyd med marshmallows eller frukt dyppet i sjokolade, og pynt bordet med seigmenn som barna fritt kan forsyne seg av. Ikke bare synes barna det er stas, dekorativt er det også!

 

5. Rimelig bursdagspynt


BILLIG MORO: Ballonger er mye gøy for pengene. Ikke gå for de dyreste heller, det spiller ingen rolle for barna. FOTO: Istock

Pynt og dekor er kjempeviktig, men ballonger og andre effekter med Disney-motiv koster ofte mye mer enn «vanlig» pynt. De ensfargede ballongene gjør definitivt samme nytten og er vel så fine, det samme med servietter.

Å pynte med krepp er rimelig, og her kan du lage mye fint. 

Er du gjest i bursdag, trenger du heller ikke bruke så mye penger på gave. Her er tips til 10 bursdagsgaver under 100 kr!

 

6. Du trenger ikke så mye mat


NOK MAT: Ikke overdriv kokkeleringen og sitt igjen med mat i dagevis. FOTO: Istock

Mange har en tendens til å handle inn altfor mange pølser og for mye mat. Husk at små barnemager fort blir mette, og at de spiser mindre enn du kanskje tror.

Kjøttboller med cherrytomater på spyd og pastaskruer er et godt alternativ til pølser. Det kan dessuten lages ferdig på forhånd, så slipper du å bruke tida di på kjøkkenet når gjestene først kommer.  

 

7. Lag bursdagskasse


LIKE FINT NESTE ÅR: Ting som ubrukte sugerør, kakelys, kakeformer eller annet stæsj kan du ta vare på til neste barnebursdag. FOTO: Istock

Ta vare på alt som blir til overs! Husk at åtte ekstra sugerør og fire ubrukte ballonger kan komme til nytte neste år også.

Lag gjerne en bursdagskasse hvor du samler alt av bursdagseffekter, det er utrolig hvor fort den kassa blir full! Og ikke kast kakelysene selv om de er blitt brukt. De har kanskje vært brent et minutt eller to, og kan fint brukes om igjen!

 LES OGSÅ: Bursdagstabbene du vil unngå 

Kilder: www.bursdagsjentene.no


11.01.2018 07.40.00