Slik styrer du alt lyset med mobilen

Tenk deg at du slipper å gå rundt i huset for å skru av alle lampene før leggetid. Det kan nå gjøres med et tastetrykk på mobilen.

Se for deg at du vanligvis synes belysningen på kjøkkenet er fint klokka fire i ettermiddagssolen, men blir vel skarpt og kjølig når det er helt mørkt ute. Nå kan du enkelt både dimme lyset ned og velge en varmere hvittone som gjør kjøkkenbelysningen både myk og hyggelig.

Er du en av dem som liker å ha på litt lys når du er på ferie, slik at det skal se ut som om noen er hjemme? Nå kan du styre lyset akkurat som du vil, også når du er bortreist.

Høres det ut som noe som ligger i fremtiden et sted? Slett ikke. Alt dette er bare noe av det Lightify-systemet fra Osram kan gjøre for deg, i dag!

 

 

Fjernstyr lyset

Osram Lightify er en serie med smarte lyskilder som kan styres med smarttelefon eller nettbrett, hjemmefra eller via internett. I dag finnes det seks ulike lyspærer du kan velge mellom.

Du kan skru av og på lyspærene, skape flotte lyseffekter, justere lysstyrken ved å dimme lyspærene, endre fargetemperatur fra varmt hvitt lys til kaldt hvitt lys - eller velge hvilken farge du ønsker på lyspæren, avhengig av hvilket produkt du har. I tillegg kan du bruke den innebygde timeren til å automatisere ditt lys.

Alle produktene har i tillegg LED teknologi som sparer 80-85 prosent strøm i forhold til vanlige lyspærer.

Den kan også være kjekt å vite at mange andre lignende systemer kan bruke Osram Lightify lyskilder, siden Osram Lightify bruker såkalt standard ZigBee protokoll.

 

Vil du ha kald belysning?

 

 

Eller varm belysning?

 

 

Dette trenger du for å komme i gang

 

Du må ha en Lightify Gateway, samt minimum én Lightify lyspære. Lightify Gateway settes i en stikkontakt og sørger for at lyspærene har kontakt med internett.

Alle som har telefon eller nettbrett med IOS 7.x eller høyere eller Android 4.1.x eller høyere, samt en trådløs router med internettilkobling kan bruke Lightify.

Det går selvsagt fint å kun ha én lyskilde med Lightify, men for å virkelig dra alle fordeler av systemet, kan hele rom - eller hele hus - lyssettes med Lightify.

 

 

Noen av mulighetene smart belysning gir

 • Du kan gruppere lyskildene i et rom. Det er mulig å ha opptil hele 50 lyspærer koplet til samme Lightify Gateway. Lyspærene kan styres enten individuelt, eller sammen som en gruppe. Det velger du selv.

 • Design din egen belysning ved å definere individuelle lysscener for enkelte pærer eller grupper. I tillegg kan du aktivere disse på en måte som passer deg. For eksempel kan du programmere inn én type belysning om morgenen og en annen om kvelden.

 • Relax mode er en knapp for å endre farge til den gode varme lysfargen. Du bestemmer selv hvilke lyskilder det skal gjelde.

 • Active mode er en knapp i app-en som endrer hvitt lys til nærmere dagslys for å øke konsentrasjonen. Supert til arbeidsplassen, enten det er jobb eller skolearbeid.

 • Feriemodus er en timerfunksjon som gjør deg i stand til å lyssette huset som om du var hjemme. Ypperlig enten om du bare er borte en kveld, en helg eller en lengre ferie.

 • Wake up light er et oppvåkningsprogram. For eksempel fullt lys, hvitt lys eller gradvis økende lysmengde. Du bestemmer selv hva som passer deg best.

 • Fargevelgeren er en funksjon som gir deg mulighet til å ta bilde av objekter, for eksempel et møbel, med mobil eller nettbrett og kopiere denne fargen til lyskilden. Det gir en fargehelhet i rommet.

 • Alle innstillinger av lyskildene gjøres via Lightify app-en. 

 

Slik gjør du det, trinn for trinn:

 

 1. Gå til innkjøp av en Lightify Gateway, samt minimum én Lightify lyspære.

 2. Sett Lightify Gateway i en stikkontakt.

 3. Last ned Lightify app til din smarttelefon eller nettbrett.

 4. Kjør installasjon etter anvisning i app-en.

 5. Koble til pærene som skal ligge i systemet (opptil 50 pærer per Lightify Gateway).

 6. Gruppér pærene i ønskede grupper (for eksempel lyspærer som er i samme rom).

 7. Lag ønskede lyssettinger på enkelte lyskilder eller grupper.

 8. Bruk de innebygde funksjonene som active mode og relax mode eller lag dine egne tilpassede innstillinger.

 

 

 

Lagre


03.11.2016 12.54.16