5 Tips til sommeraktiviteter

  Endelig er den etterlengtede sommeren rett rundt hjørnet, og det betyr at vi har masse sol, aktiviteter og ferie i vente! Selv om det alltids er godt å ligge på latsiden i solen, er det mye moro å hente i felles familieaktiviteter. La deg inspirere med disse tipsene.

  Endelig er den etterlengtede sommeren rett rundt hjørnet, og det betyr at vi har masse sol, aktiviteter og ferie i vente! Selv om det alltids er godt å ligge på latsiden i solen, er det mye moro å hente i felles familieaktiviteter. La deg inspirere med disse tipsene.

  Tips til familievennlige og sommerlige aktiviteter:

  1. Eventyrrike sykkelturer

  Er det noe de fleste setter pris på, så er det å hoppe på sykkelen og nyte den milde sommerluften mens man sykler bortover landeveien. Uansett hvor man bor i landet, vil en sykkel alltid kunne ta deg raskt og miljøvennlig til et roligere og frodigere område. Ta med nistepakke og opplev noe nytt med familien!

  Valg av sykler til de ulike familiemedlemmene avhenger av alder, ferdigheter og bruksområder. Hos Obs finner dere noe for enhver. Men husk at det å kjøpe riktig størrelse på sykkelen er det viktigste du gjør for trafikksikkerheten.

  Slik velger du riktig barnesykkel

  2. Sommerquiz

  Quiz er alltid gøy, uansett om det er fest eller hverdag! Engasjer hele familien med quiz-spørsmål tilpasset ulike aldersgrupper og interesser. Å lage quizen selv er gjerne halve moroa, eller så kan dere ha det moro med denne!

  3. Familien fiskelykke

  Om dere har interesse for fiske, men aldri har fått testet det ordentlig enda, er sommerferien en perfekt anledning til å prøve dette! Med tålmodighet, godt utstyr og godvilje kommer man langt på vei. Det er også en ypperlig aktivitet for å nyte naturen og finne roen sammen.

  La deg inspirere av disse tipsene for å skape fiskeglede hos barna

  4. Ut på telttur, aldri sur

  En god gammeldags telttur slår aldri feil – dessuten har det blitt utrolig populært den siste tiden. Med riktig utstyr, gode måltider og godt vær er det lite som slår en natt i naturen. Forberedelsene og kunnskapen er med andre ord viktige.

  Telt tær.jpg

  Et godt sted å starte er og bestemme hvor dere ønsker å dra, for så å bestemme hva som lønner seg; hva slags type telt eller eventuelt hengekøye dere ønsker dere. Hos Obs finner dere et stort utvalg av begge deler!

  For flere tips til valg av utstyr, les her.

  Eller dersom du drømmer om friluftsopplevelser i hengekøye, la deg inspirere her

  Heng med.jpg

  God turmat er alltid viktig for å holde humør og energi oppe. Følg disse tipsene for vellykkede turmåltider

  La turmaten gå i boks.jpg

  5. Mye moro med hageaktiviteter

  De små vet som regel hvordan de får det gøy med lek i hagen, men det er også mye de voksne kan være med på!

  Spill som kubb, badminton og croquet sprer alltid mye glede, og passer perfekt i hagen eller i nærmeste park. Kanskje det til og med blir aktuelt å sette opp telt i hagen, som forberedelse før den lengre turen?

  Tur med barna.jpg

  Les også: 7 tips til hjemmeferien