Mine tips for en smartere og trygg julehandel!

De siste årene har Ida vært tilknyttet dagligvarekjeden Obs og blant annet delt ukentlig inspirasjon og oppskrifter med kundene. Gjennom hele 2020 har kjeden opplevd en stor økning i antallet kunder og omsetning. Nå forbereder Obs seg på storinnrykk i ukene som kommer, og vil legge til rette for dagligvarebransjens mest effektive og smittevennlige julehandel.

En av julens større stressfaktorer er alt som skal handles inn av mat, gaver og pynt. Ekstra krevende blir dette i år med alle smittevernstiltak. Jeg har derfor startet årets innkjøp en del tidligere enn normalt, og har bevisst valgt butikker med ekstra god plass.

201120_COOP_OBS_IDA_HIGH_RES-4.jpg

Her er Idas tips for en smart og trygg julehandel i 2020:

1. Gå helst alene
I normale tider handler jeg ofte sammen med familien, men nå oppfordres vi til å gjøre unna handlingen alene. Derfor lager vi heller gode lister på forhånd. Som en liten bonus går selve handlingen litt raskere unna, enn med to små barn som assistenter.

 

2. Unngå rushtidene
Dette er naturligvis ikke like enkelt for alle, men dersom man har anledning er det fornuftig å legge julehandelen til dagtid eller kveldstid for å unngå perioder med ekstra høyt trykk i butikken. Dermed er det enklere å holde minst én meters avstand til andre som handler samtidig.

 

3. Ikke vent til siste liten
Mange av julens innkjøp kan med fordel gjøres unna tidlig. De fleste produkter med lang holdbarhet har jeg allerede nå sørget for å få i hus. Så slipper jeg å stå i lange køer lille julaften, og risikere heller ikke at butikkene er utsolgt.

 

4. Kombiner flere innkjøp på ett sted
Forrige uke tok jeg turen til Obs på Haugenstua. Der kombinerte jeg dagligvarehandelen med å kjøpe inn julepynt, alt jeg trengte av gavepapir og noen spontane julegaver til både liten og stor. Dette sparte meg for å dra innom en rekke forskjellige butikker senere i desember.

 

5. Velg å handle kontaktfritt
Én av de fordelene jeg liker best med Obs er muligheten til å skanne produkter selv mens jeg handler. Dette gjør jeg med ShopExpress-skanneren, som står klare til bruk ved inngangen. Dermed kan jeg gå rett i den automatiske kassen og sjekke meg selv ut. Dette sparer meg for mye tid.

201120_COOP_OBS_IDA_HIGH_RES-6.jpg

Bonustips: Om man av ulike grunner ikke kan eller vil dra til butikken, kan man enkelt klikke hjem produkter fra Obs.no. Husk å være tidlig ute for å sikre deg et godt utvalg!

201120_COOP_OBS_IDA_LOW_RES-12.jpg

 


24.11.2020 14.59.29