Julemat og julebakst
25 artikler

Risboller
Visste du at risboller egner seg for å fryses ned?! Det er skikkelig godt og veldig enkelt å lage.

Gravlaks
Gravlaks tar deg 10 minutter å lage, resten lager laksen seg selv. Veldig godt og dekorativt.

Fløtekarameller
Herlige fløtekarameller er skikkelig julegodt som alle kommer til å elske.

Saftig julekake med rosiner
Julekake med smør og brunost hører julen med. Det er på en måte som en stor bolle, en veldig stor bolle. Rykende fersk skal denne spises, eller du kan fryse ned skiver som du kan ta frem julen gjennom.

Helstekt kalkun
Det er mange som spiser kalkun på nyttårsaften, og spørsmålet er alltid hvordan man får en kalkun som ikke er tørr? Slik lager du saftig kalkun.

Brune pinner
En av julens mange favoritter. Brune pinner ser kanskje litt kjipe ut, men så tar du en bit og blir veldig positivt overrasket. Sprø, mye smak og skikkelig julete.

Appelsin- og vaniljekake
Appelsiner går det mye av i julen, og hvorfor ikke bake med det også? Dette er en saftig appelsin- og vaniljekake med appelsinglasur.

Lussekatter med TINE Kesam® Vanilje
Med vaniljekesam i lussekattene blir de ekstra saftige og friske! Bruk denne oppskriften på Luciadagen 13. desember.

Sjekk årets pinnekjøttguide
Røkt, urøkt, billig kjøtt, dyrt kjøtt, lange pinner eller korte pinner – når det kommer til valg og tilbereding av pinnekjøtt, er mulighetene mange. I denne artikkelen får du oversikt over alt du bør tenke på, samt tips og triks for en vellykket pinnekjøttmiddag.

Myke fudge-karameller
Fudge er julens mest populære oppskrift. Det er ikke uten grunn for denne fudgen er vanvittig god. De er myke, kremete og smelter i munn.

Sjokolademousse med TINE Kesam® Vanilje
En kremet og deilig sjokolademousse som er litt lettere takket være den gode vaniljekesamen. Perfekt dessert til julebordet!

Vaniljedeig - 1 deig 3 former
Her lager du 1 deig, men former 3 forskjellige kaker. Så du får på en måte 3 i 1. Kjempegode og veldig enkle å lage.

Sju kakeslag med én deig!
Blir ikke julebaksten lekende lett nå, så vet ikke vi!

Spiselig julegave: Hot chocoa
Fyll ingrediensene til hot cocoa eller varm sjokolade på glass og gi bort i spiselig julegave.

Pepperkakehus
Et hjemmelaget pepperkakehus høre julen til. Oppskrift og arkitekt-tegninger finner du her!

Rimboboller med karamelliserte epler
Rimboboller er boller med godt fyll. Disse smaker av jul og karamelliserte epler. Deigen er god å jobbe med, og bollene er perfekte å fryse ned.

Fylte peanøttdadler med sjokolade og bacon
Fylte dadler med peanøttsmør, dekket i sjokolade og drysset på med sprøstekt bacon, nam!

Spiselig julegave: Chocolate chip cookies i glass
Hva med å gi bort en ferdig bakemiks for sjokoladekjeks? En hyggelig og personlig måte å gi bort bakst på.

Pinnekjøttrester med potetmos og créme frâiche
Sitter du igjen med pinnekjøttrester og ikke helt vet hva du skal gjøre med dem? Da kan du lage en helt annen rett enn du er vant til å bruke pinnekjøtt til.

Pinnekjøtt trukket på hvitvin og urter
Hva med å prøve en ny vri på årets pinnekjøtt? Her er oppskrift og fremgangsmåte for pinnekjøtt med en liten twist av urter og hvitvin.



