Julemat og julebakst

    23 artikler

    Spiselig julegave: Chocolate chip cookies i glass

    Spiselig julegave: Chocolate chip cookies i glass

    Hva med å gi bort en ferdig bakemiks for sjokoladekjeks? En hyggelig og personlig måte å gi bort bakst på.

    Brune pinner

    Brune pinner

    En av julens mange favoritter. Brune pinner ser kanskje litt kjipe ut, men så tar du en bit og blir veldig positivt overrasket. Sprø, mye smak og skikkelig julete.

    Fløtekarameller

    Fløtekarameller

    Herlige fløtekarameller som alle vil elske. En favoritt på stuebordet

    Sjekk årets pinnekjøttguide

    Sjekk årets pinnekjøttguide

    Røkt, urøkt, billig kjøtt, dyrt kjøtt, lange pinner eller korte pinner – når det kommer til valg og tilbereding av pinnekjøtt, er mulighetene mange. I denne artikkelen får du oversikt over alt du bør tenke på, samt tips og triks for en vellykket pinnekjøttmiddag.

    Risboller

    Risboller

    Visste du at risboller egner seg for å fryses ned?! Det er skikkelig godt og veldig enkelt å lage.

    Pepperkaker

    Pepperkaker

    Pepperkaker hører julen til. De beste pepperkakene lager du selv, men det fungerer også helt fint å kjøpe ferdig deig.

    Myke Fudge-karameller

    Myke Fudge-karameller

    Fudge er julens mest populære oppskrift. Det er ikke uten grunn for denne fudgen er vanvittig god. De er myke, kremete og smelter i munn.

    Brente mandler

    Brente mandler

    Enkel og god oppskrift på brente mandler. Brente mandler på glass er også en kjempefin julegave og vertinnegave.

    Ribbe

    Ribbe

    Dette er min aller beste ribbeoppskrift. Den er saftig og svoren kommer til å bli sprø! Det er noen steg du må gjennom, men det er verdt det!

    Fylte peanøttdadler med sjokolade og bacon

    Fylte peanøttdadler med sjokolade og bacon

    Fylte dadler med peanøttsmør, dekket i sjokolade og drysset på med sprøstekt bacon, nam!

    Kanelbolle-juletre

    Kanelbolle-juletre

    Dette kanelbolletreet er skikkelig gøy å lage! Litt annerledes, men veldig dekorativt:)

    Ida Gran-Jansens julekake

    Ida Gran-Jansens julekake

    Julekake med smør og brunost hører julen med. Det er på en måte som en stor bolle, en veldig stor bolle. Rykende fersk skal denne spises, eller du kan fryse ned skiver som du kan ta frem julen gjennom.

    Helstekt kalkun

    Helstekt kalkun

    Det er mange som spiser kalkun på nyttårsaften, og spørsmålet er alltid “hvordan får jeg en kalkun som ikke er tørr?” Les Ida Gran-Jansens løsning her.

    Appelsin- og vaniljekake

    Appelsin- og vaniljekake

    Pinnekjøtt trukket på hvitvin og urter

    Pinnekjøtt trukket på hvitvin og urter

    Hva med å prøve en ny vri på årets pinnekjøtt? Her er oppskrift og fremgangsmåte for pinnekjøtt med en liten twist av urter og hvitvin fra Ida Gran-Jansen

    Spiselig julegave: Hot chocoa

    Spiselig julegave: Hot chocoa

    Dette hadde du aldri tenkt på. Prøv en koselig liten spiselig julegave. Vår Hot chocoa

    Pepperkakehus

    Pepperkakehus

    Et hjemmelaget pepperkakehus høre julen til. Oppskrift og arkitekt-tegninger finner du her!

    Sju kakeslag med én deig!

    Sju kakeslag med én deig!

    Blir ikke julebaksten lekende lett nå, så vet ikke vi!

    Riskrem med kjekssmuler og karamell

    Riskrem med kjekssmuler og karamell

    Riskrem er ganske så tradisjonelt. Men, du kan fint endre litt på det tradisjonelle spør du meg. Jeg elsker riskrem med salt karamellsaus og kjekssmuler.

    Pinnekjøttrester med potetmos og créme frâiche

    Pinnekjøttrester med potetmos og créme frâiche

    Vis flere