Julemat og julebakst
23 artikler
Spiselig julegave: Chocolate chip cookies i glass
Hva med å gi bort en ferdig bakemiks for sjokoladekjeks? En hyggelig og personlig måte å gi bort bakst på.
Brune pinner
En av julens mange favoritter. Brune pinner ser kanskje litt kjipe ut, men så tar du en bit og blir veldig positivt overrasket. Sprø, mye smak og skikkelig julete.
Fløtekarameller
Herlige fløtekarameller som alle vil elske. En favoritt på stuebordet
Sjekk årets pinnekjøttguide
Røkt, urøkt, billig kjøtt, dyrt kjøtt, lange pinner eller korte pinner – når det kommer til valg og tilbereding av pinnekjøtt, er mulighetene mange. I denne artikkelen får du oversikt over alt du bør tenke på, samt tips og triks for en vellykket pinnekjøttmiddag.
Risboller
Visste du at risboller egner seg for å fryses ned?! Det er skikkelig godt og veldig enkelt å lage.
Pepperkaker
Pepperkaker hører julen til. De beste pepperkakene lager du selv, men det fungerer også helt fint å kjøpe ferdig deig.
Myke Fudge-karameller
Fudge er julens mest populære oppskrift. Det er ikke uten grunn for denne fudgen er vanvittig god. De er myke, kremete og smelter i munn.
Brente mandler
Enkel og god oppskrift på brente mandler. Brente mandler på glass er også en kjempefin julegave og vertinnegave.
Ribbe
Dette er min aller beste ribbeoppskrift. Den er saftig og svoren kommer til å bli sprø! Det er noen steg du må gjennom, men det er verdt det!
Fylte peanøttdadler med sjokolade og bacon
Fylte dadler med peanøttsmør, dekket i sjokolade og drysset på med sprøstekt bacon, nam!
Kanelbolle-juletre
Dette kanelbolletreet er skikkelig gøy å lage! Litt annerledes, men veldig dekorativt:)
Ida Gran-Jansens julekake
Julekake med smør og brunost hører julen med. Det er på en måte som en stor bolle, en veldig stor bolle. Rykende fersk skal denne spises, eller du kan fryse ned skiver som du kan ta frem julen gjennom.
Helstekt kalkun
Det er mange som spiser kalkun på nyttårsaften, og spørsmålet er alltid “hvordan får jeg en kalkun som ikke er tørr?” Les Ida Gran-Jansens løsning her.
Appelsin- og vaniljekake
Pinnekjøtt trukket på hvitvin og urter
Hva med å prøve en ny vri på årets pinnekjøtt? Her er oppskrift og fremgangsmåte for pinnekjøtt med en liten twist av urter og hvitvin fra Ida Gran-Jansen
Spiselig julegave: Hot chocoa
Dette hadde du aldri tenkt på. Prøv en koselig liten spiselig julegave. Vår Hot chocoa
Pepperkakehus
Et hjemmelaget pepperkakehus høre julen til. Oppskrift og arkitekt-tegninger finner du her!
Sju kakeslag med én deig!
Blir ikke julebaksten lekende lett nå, så vet ikke vi!
Riskrem med kjekssmuler og karamell
Riskrem er ganske så tradisjonelt. Men, du kan fint endre litt på det tradisjonelle spør du meg. Jeg elsker riskrem med salt karamellsaus og kjekssmuler.