Julemat og julebakst

    25 artikler

    Ribbe

    Ribbe

    Ribbe til jul skal være saftig og svoren sprø! Det er noen steg du må gjennom, men det er verdt det!

    Myke fudge-karameller

    Myke fudge-karameller

    Fudge er julens mest populære oppskrift. Det er ikke uten grunn for denne fudgen er vanvittig god. De er myke, kremete og smelter i munn.

    Appelsin- og vaniljekake

    Appelsin- og vaniljekake

    Appelsiner går det mye av i julen, og hvorfor ikke bake med det også? Dette er en saftig appelsin- og vaniljekake med appelsinglasur.

    Risboller

    Risboller

    Visste du at risboller egner seg for å fryses ned?! Det er skikkelig godt og veldig enkelt å lage.

    Spiselig julegave: Chocolate chip cookies i glass

    Spiselig julegave: Chocolate chip cookies i glass

    Hva med å gi bort en ferdig bakemiks for sjokoladekjeks? En hyggelig og personlig måte å gi bort bakst på.

    Pepperkaker

    Pepperkaker

    Pepperkaker hører julen til. De beste pepperkakene lager du selv, men det fungerer også helt fint å kjøpe ferdig deig.

    Saftig julekake med rosiner

    Saftig julekake med rosiner

    Julekake med smør og brunost hører julen med. Det er på en måte som en stor bolle, en veldig stor bolle. Rykende fersk skal denne spises, eller du kan fryse ned skiver som du kan ta frem julen gjennom.

    Brune pinner

    Brune pinner

    En av julens mange favoritter. Brune pinner ser kanskje litt kjipe ut, men så tar du en bit og blir veldig positivt overrasket. Sprø, mye smak og skikkelig julete.

    Pepperkakehus

    Pepperkakehus

    Et hjemmelaget pepperkakehus høre julen til. Oppskrift og arkitekt-tegninger finner du her!

    Spiselig julegave: Hot chocoa

    Spiselig julegave: Hot chocoa

    Fyll ingrediensene til hot cocoa eller varm sjokolade på glass og gi bort i spiselig julegave.

    Sju kakeslag med én deig!

    Sju kakeslag med én deig!

    Blir ikke julebaksten lekende lett nå, så vet ikke vi!

    Vaniljedeig - 1 deig 3 former

    Vaniljedeig - 1 deig 3 former

    Her lager du 1 deig, men former 3 forskjellige kaker. Så du får på en måte 3 i 1. Kjempegode og veldig enkle å lage.

    Helstekt kalkun

    Helstekt kalkun

    Det er mange som spiser kalkun på nyttårsaften, og spørsmålet er alltid hvordan man får en kalkun som ikke er tørr? Slik lager du saftig kalkun.

    Fløtekarameller

    Fløtekarameller

    Herlige fløtekarameller er skikkelig julegodt som alle kommer til å elske.

    Pinnekjøtt trukket på hvitvin og urter

    Pinnekjøtt trukket på hvitvin og urter

    Hva med å prøve en ny vri på årets pinnekjøtt? Her er oppskrift og fremgangsmåte for pinnekjøtt med en liten twist av urter og hvitvin.

    Kanelbolle-juletre

    Kanelbolle-juletre

    Dette kanelbolletreet er skikkelig gøy å lage! Litt annerledes og veldig dekorativt.

    Gravlaks

    Gravlaks

    Gravlaks tar deg 10 minutter å lage, resten lager laksen seg selv. Veldig godt og dekorativt.

    Sjokolademousse med TINE Kesam® Vanilje

    Sjokolademousse med TINE Kesam® Vanilje

    En kremet og deilig sjokolademousse som er litt lettere takket være den gode vaniljekesamen. Perfekt dessert til julebordet!

    Riskrem med kjekssmuler og karamell

    Riskrem med kjekssmuler og karamell

    Du kommer til å elske riskrem med salt karamellsaus og kjekssmuler. Kanskje du skal prøve denne desserten på julaften?

    Pinnekjøttrester med potetmos og créme frâiche

    Pinnekjøttrester med potetmos og créme frâiche

    Sitter du igjen med pinnekjøttrester og ikke helt vet hva du skal gjøre med dem? Da kan du lage en helt annen rett enn du er vant til å bruke pinnekjøtt til.

    Vis flere