Pavlova

Marengskaken har de siste årene seilet opp som en klar favoritt på det norske kakebordet.

For en litt annen vri på kremen, kan du blande kremfløte med romkrem i stedet for vaniljekrem.

Oppskrift på pavlova  

Totaltid 100 minutter

Steketid 80 minutter

 

Til 8 porsjoner trenger du: 

Marengsbunn

  • 6 eggehviter

  • 2 ts hvitvinseddik

  • 4 dl sukker

  • 1 ts maisenna

  • 1 ts vaniljesukker

Fyll

  • 3 dl kremfløte

  • 3 dl vaniljekrem

  • 3 ss sitronsaft

  • 400 g bær (jordbær, bringebær, blåbær)

  • 50 g høvlet hvit sjokolade

  • 1 ss små peppermynteblader

 

Slik lager du Pavlova

Marengsbunn

  1. Forvarm stekeovnen til 250 °C. Legg bakepapir på en stekeplate, og tegn opp en sirkel på ca. 26 cm.

  2. Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren og tørr bolle. Ha i eddik mens du visper.

  3. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

  4. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret og former den til en rund bunn innenfor ringen du har tegnet opp.

  5. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen til 100 °C. Stek bunnen i 1 time og 20 minutter. Marengsen skal være sprø utenpå og myk inni. La avkjøles på en rist.

  6. Når marengsbunnen er avkjølt, fjerner du papiret og legger bunnen over på et serveringsfat

Fyll

  1. Pisk fløten og vend inn vaniljekremen, og smak til med sitronsaft for å få en frisk smak. Fordel kremen på marengsbunnen, og legg på bær. Dryss over revet hvit sjokolade og peppermynteblader. Server med en gang.

 

Visste du dette?
Pavlova er  New Zealands nasjonaldessert. Kaken har fått sitt navn etter den russiske danserinnen Anna Pavlova (1881-1931) som hadde flere gjesteopptredener i New Zealand på 1920-tallet.


22.02.2017 09.21.36