Rimboboller med karamelliserte epler

Rimboboller er noe mor pleier å lage, og jeg har hentet inspirasjon fra oppskriften hun bruker. Jeg har laget disse med smak av jul, nemlig karamelliserte epler. Deigen er utrolig god å jobbe med, og de er perfekte å fryse ned.

25 stk
Gluten
2-2.5 time

 

Ingredienser fyll:

  • 100 g sukker
  • 2 ss vann
  • 50 g smør
  • 1 dl kremfløte
  • 1 liten ts salt
  • 1 grønt eple

 

Ingredienser bolledeig:

 

  • 400 g hvetemel
  • 25 g fersk gjær
  • 200 g romteperert smør
  • 2 dl lunken melk
  • 2 ss sukker

Ingredienser glasur:

  • 3 ss karamell
  • 2 ss melis

 

Slik gjør du: 

 

  1. Du kan starte med å lage fyllet. Rør sammen sukker og vann i en liten kjele. Kok opp på høy varme og la koke til det blir gylden (uten å røre). Trekk kjelen av platen og rør inn smør, og etter det fløte. Sett tilbake på varmen og la småkoke på medium/lav varme i 3 minutter. Smak til med salt.

  2. Hell av 3 ss karamell som du skal bruke i glasuren, sett det til side.

  3. Skrell og kutt eplet i små terninger. Rør terningene sammen med karamellen. 

    Deig

  4. Lag deigen ved å ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt i 10 minutter til du har en smidig deig. Det er mye smør så den er god å jobbe med.

  5. Dekk bollen og la heve i 30 minutter.

  6. Velt deigen ut på en lettmelet benkeplate og kjevle ut en firkant på 40x40 cm. Del denne igjen i firkanter på 8x8 cm.

  7. Legg litt fyll i midten av hver firkant og brett først to hjørner sammen, så de to andre (diagonalt). Legg hver bolle i en muffins-papirform og sett på et stekebrett.

  8. Dekk til med et håndkle og la etterheve i 60 minutter.

  9. Pensle med egg og stek på 200 grader varmluft i ca. 12-13 minutter.

    Glasur 

 

  1. Lag glasuren ved å røre sammen 3 ss karamell og 2 ss melis. Hvis du synes glasuren er veldig tykk, kan du ha litt vann i.

  2. Dryss glasuren over bollene når de er avkjølt.


28.10.2020 09.49.00