Dette er kjøkkenutstyret du trenger

Det er nesten ikke grenser for hva du kan kjøpe til kjøkkenet ditt. Det finnes maskiner som utfører de fleste oppgaver for deg, og selv en enkel visp eller øse finnes i utallige varianter og materialer. Men hva er det egentlig alle bør ha på kjøkkenet sitt? Vi har fått Olav Birkeland, som skriver bloggen hobbykokken.no, til å komme med noen råd.  

– Det anbefales gjerne å ha mange kniver til kjøkkenet, men du kommer langt med en god kokkekniv, sier Birkeland.

En god brødkniv med sagtagget blad og godt håndtak, og en hendig skrellekniv, er heller ikke dumt å ha i skuffen.


Spiis-serien som du nå får kjøpt på Obs har alt du trenger av kjøkkenutstyr i hjemmet – til en rimelig pris. Denne fjøla er i bøk og har praktiske riller på den ene siden.  

– Så bør du ha to skjærefjøler. Selv har jeg en stor, tung trefjøl, som ligger fast på kjøkkenbenken, og på denne kutter jeg blant annet grønnsaker. Til kjøtt og fisk bruker jeg en plastfjøl.

Plastfjølen legges enkelt oppå trefjølen ved behov, og den tåler en varm vask i oppvaskmaskinen etter bruk.

Basis kjøkkenutstyr

– Alle trenger en god stekepanne. Selv vil jeg anbefale å kjøpe en i stål, sier Birkeland. Han mener at pris og kvalitet henger sammen når det gjelder stekepanner. 

– Jo høyere tetthet i stål, jo lettere slipper den det du steker, sier han. Det å bruke en billig stekepanne, kan også være greit, men da må du regne med å bytte den ut oftere.

Er du på jakt etter kvalitet til en lav pris, bør du teste ut produktene i den nye Spiis-serien som er lansert hos Obs: 

– Vårt mål er å tilby gode kvalitetsprodukter til forbausende lave priser, sier kategorisjef Tone Eline Løkke. Hun forteller at Spiis-serien blant annet i både stål og aluminium.


Stekepannen i Spiis-serien har fått et quick slip-belegg, så her bør du bruke redskaper av silikon, plast eller tre. 

Et rivjern er også hendig å ha, det kan du bruke til mye forskjellig. 

– Du kan rive ost og grønnsaker, men også hardt smør hvis du vil at det raskere skal få romtemperatur når du baker, sier Birkeland.

Også blenderen bruker han hyppig.

– Den bruker jeg hver dag, men en stavmikser kan gjøre samme nytte. Med blenderen lager jeg blant annet supper, og det er også mulig å piske krem i en del blendere.


En blender gir deg muligheten til å kutte, mikse og piske ingredienser i en fei. 

– Med et digitalt steketermometer får du kontroll over det meste på kjøkkenet. Du slipper for eksempel å gjette deg frem til når biffen er ferdigstekt, for du kan rett og slett sjekke temperaturen, sier Birkeland. 

Et steketermometer kan brukes til mye. 

– Hvis du vet at vaniljesausen skiller seg ved 83 grader, er det jo veldig greit å ha et steketermometer for hånden. Da kan du holde temperaturen under oppsyn hele tiden.

Kjøkkenutstyr du bør ha

Har du disse produktene på kjøkkenet ditt, får du laget mye spennende mat, men i tillegg kan det være greit å investere i:

 
Spiis-serien teller over 50 ulike redskaper i stål, nylon og tre. Disse er designet slik at de passer sammen. 

  • En visp

  • Et litermål

  • En kjele med lokk

  • En bokseåpner

  • En sleiv

  • En digital kjøkkenvekt

  • En stekespade

  • En rotskreller

  • En kjøkkenmaskin


23.09.2016 13.50.25